ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fota mig i kvinnokläder – läsarnas värsta lägenhetserbjudanden

· 6 Apr 2016
Uppdaterad 9 Apr 2016

Att hyra boende i andra hand är i dag inget ovanligt – men hur långt är man egentligen beredd att gå för ett kontrakt? Metros läsare berättar om vilka orimliga krav som hyresvärdar försökt ställa för att i utbyte erbjuda boende.

klar

Artikellänk är kopierad

Köpa ett kontrakt svart och sova i en garderob är bara några krav som Metros läsare fått från hyresvärdar.
Köpa ett kontrakt svart och sova i en garderob är bara några krav som Metros läsare fått från hyresvärdar.Foto: TT

På Blocket samlas många bostadsannonser och en av Metros läsare fastnade på ett meddelande från en familj som hyrde ut ett rum i deras lägenhet för 4000 kronor i månaden: 

– Jag tyckte att det lät jättebra, tills jag läste annonsen och det framkom att "rummet" man skulle bo i var deras klädkammare. Dessutom fanns inte utrymmet till en säng, men enligt annonsören gick det bra att lägga en madrass på golvet om man bara vek den lite. Och eftersom de hade små barn så fick man inte vistas ute i lägenheten mellan 23 och 07, då de behövde sova. 

►LÄS MER: Falsk hyresvärd sålde bluffkontrakt

Samma läsare letade vid ett senare tillfälle boende i Stockholm med sin pojkvän. De hade inte några problem med att dela lägenhet med en tredje person för att få en billigare hyra. 

– Vi svarade på en annons om att dela lägenhet med en kille och fick till svar att vi gärna fick dela med honom. Dock var det bara en etta, och det fanns bara en säng, men om vi inte ville dela den så kunde han sova på soffan. 

En annan läsare som Metro varit i kontakt med berättar om en hyresvärd som först berättade lite om sig själv – att han gillade att bli feminiserad genom att klä sig kvinnligt i trosor och strumpbyxor, klänning och högklackat. Han berättade att ingen annan kände till detta men att hans potentiella hyresgäst skulle fota honom i klädd kvinnokläder. 

– Sen skulle han alltså bo i lägenheten med mig ibland, vissa helger. Jag var så desperat att jag faktiskt övervägde det för en stund. 

►LÄS MER: Det här kan du kräva om din lägenhet är kall

En kvinna berättar för Metro att hon fick erbjudande om att hyra en trea i Stockholm – men bara om hon bytte bort sin fyra i Göteborg samt betalade 200 000 kronor. 

– Det är en sådan konstig bostadsmarknad i Stockholm. Jag har bott i olika länder, men jag har inte sett något liknande, säger hon. 

En annan bostadssökande blev erbjuden en lägenhet i Vasastan, men det fanns en hake. 

– Man skulle hålla sig hemma och agera ”hemtjänst” åt ägarens ålderdomliga mamma som hade ett rum i lägenheten. 

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro