ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fota, så planterar vi #metroskogen

Metro · 8 Mar 2013
Uppdaterad 8 Mar 2013
Fota, så planterar vi #metroskogen

Fota, så planterar vi #metroskogen


klar

Artikellänk är kopierad

Vill du göra en insats för miljön? Plåta på, så planterar vi. 1 000 bilder på Instagram motsvarar 1 000 träd i Borneos skogar.

Metro hakar på WWF:s kampanj ”I will if you will” och utmanar med start i dag alla läsare att ta klimatsmarta bilder och ladda upp dem på Instagram. Blir det minst 1 000 bilder på två veckor lovar vi att plantera 1 000 träd i Borneos skogar. För miljöns skull.

Du vet säkert hur bilderna på Instagram brukar se ut: tjusiga bilder på dagens fika, söta barn, gulliga djur och solnedgångar. Nu hoppas vi på lite annorlunda foton som visar vad du gör för att förbättra miljön.

– Vi hoppas på att få se bilder på allt från pantkvitton, pappersåtervinning, till när man tar cykeln till jobbet i stället för bilen och att man äter vegetariskt i stället för kött. Våra läsare gör säkert en massa bra saker för miljön redan i dag, men i det tysta. Genom att visa upp sina klimatsmarta bilder kan man också inspirera andra, säger Jenny Bloth, projektledare för kampanjen.

”Metroskogen”-kampanjen pågår fram till den 23 mars då Earth Hour äger rum. Det är då Världsnaturfonden (WWF) uppmanar alla att släcka ljuset under en timme som en signal till beslutsfattarna om att ta miljöfrågorna på större allvar. 

WWF:s ”I will if you will” går ut på att personer, skolor, städer och företag ska utmana andra att göra klimatsmarta val. Besök kampanjsajten metroskogen.se

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro