ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fotbollens spelarfruar

Anneli Sandberg · 7 Jun 2012
Uppdaterad 8 Jun 2012
Fotbollens spelarfruar Zlatans sambo Helena Seger brukar kallas de svenska fotbollsfruarnas first lady.

Fotbollens spelarfruar Zlatans sambo Helena Seger brukar kallas de svenska fotbollsfruarnas first lady. Foto: Marco Luzzani / Getty Images


EM är här och på måndag spelar Sverige sin första match. Men det sägs ju att bakom varje framgångsrik man finns en kvinna. Wkd tog en närmare titt på fotbollsfruarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Vem är fotbollsfrun nummer ett? Victoria Beckham, utan tvekan. Men man ska komma ihåg att hon var ett större namn än sin make då de träffades 1997. Hon var då en av gruppen Spice Girls superstjärnor. 

Vilka är Sveriges kändaste fotbollsfruar? Zlatans sambo Helena Seger brukar kallas de svenska fotbollsfruarnas first lady. Magdalena Graaf var en av Sveriges glamourösaste fotbollsfruar då hon var gift med före detta målvakten Magnus Hedman. Två andra är Helene Swedin som är gift med den numera pensionerade portugisiske fotbollsspelaren Luis Figo och Oksana Wilhelmsson som är gift med Christian ”Chippen” Wilhelmsson. 

Vad betyder fruarna för sina mäns karriärer?  Josefin Johnsson är förlovad med EM-aktuelle Mikael Lustig och hon menar att fruarna stöttar sina män i med- och motgångar.   – Jag tror att det skulle bli väldigt ensamt om de inte hade oss, det är skönt att få komma hem till sin familj när man bor utomlands och inte har sina vänner i närheten. 

Hur viktigt är utseendet och statusprylar när man är fotbollsfru? – Jag kan bara tala för mig själv och för mig är utseendet viktigt. Som för många andra, även om man inte är tillsammans med en fotbollsspelare. Men dyra prylar är inte riktigt min grej. Jag har inget intresse för dyra väskor till exempel. Men jag skulle tro att jag är den enda som inte har en märkesväska, hehe, skrattar Josefin Johnsson.

Finns det någon hierarki bland de svenska fotbollsfruarna på samma sätt som bland männen på planen?  Enligt Josefin finns det inte det. Hon beskriver fruarna som ett härligt gäng som har det kul tillsammans. 

Men Helena Seger pekas ju ut som ”the first lady”? – Jag förstår att hon gör det, men jag ser på henne som jag ser på alla andra fotbollsfruar, säger Josefin Johnsson.

Fotnot: Josefin Johnsson bloggar tillsammans med andra fotbollsfruar på behindeveryman.se. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro