ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fotbollsfesten kan börja

Anders Göransson · 9 Jul 2013
Uppdaterad 10 Jul 2013

Härmed utfärdas varning – för fotbollsfeber. Och går det riktigt bra kan det rent av bli guldfeber. Sommarens stora sporthändelse i Sverige är, förstås, fotbolls-EM för damer.

klar

Artikellänk är kopierad

Lotta Schelin
 Land. Sverige
 
  Ålder. 29 år
 
 
   
 
 
  Position. Forward
 
 
   
 
 
  Malins kommentar. ”Otroligt snabb, riktigt bra teknik och har även vässat effektiviteten som varit ett problem tidigare. Vann skytteligan i Frankrike. Femstjärnig spelare på sin högstanivå.”
Lotta Schelin Land. Sverige Ålder. 29 år   Position. Forward   Malins kommentar. ”Otroligt snabb, riktigt bra teknik och har även vässat effektiviteten som varit ett problem tidigare. Vann skytteligan i Frankrike. Femstjärnig spelare på sin högstanivå.”Foto: Ålder. 29 år
Camille Abily
 
  Land. Frankrike
 
 
  Ålder. 28 år
 
 
  Position. Mittfältare
 
 
  Malins kommentar. Motor på mittfältet, både framspelare och målskytt. Mycket viktig för sitt lag och eftersom jag tror att Frankrike kommer att gå långt kommer hon att betyda mycket.
Camille Abily Land. Frankrike Ålder. 28 år Position. Mittfältare Malins kommentar. Motor på mittfältet, både framspelare och målskytt. Mycket viktig för sitt lag och eftersom jag tror att Frankrike kommer att gå långt kommer hon att betyda mycket.Foto: Land. Frankrike
Célia Okoyino da Mbabi
 
  Land. Tyskland
 
 
  Ålder. 25 år
 
 
  Position. Forward
 
 
  Malins kommentar. ”Stark genombrottsspelare med riktigt bra målkänsla. Hon gjorde 17 mål i kvalet och ska vara den nya stora målskytten i Tyskland, en arvtagare till Birgit Prinz.”
Célia Okoyino da Mbabi Land. Tyskland Ålder. 25 år Position. Forward Malins kommentar. ”Stark genombrottsspelare med riktigt bra målkänsla. Hon gjorde 17 mål i kvalet och ska vara den nya stora målskytten i Tyskland, en arvtagare till Birgit Prinz.”Foto: Land. Tyskland
Pernille Harder
 
  Land. Danmark
 
 
  Ålder. 20 år
 
 
  Position. Mittfältare/forward
 
 
  Malins kommentar. ”Linköpingsspelare som kan bli EM:s utropstecken. En riktigt härlig spelartyp, som har bra skott, ruskig spelförståelse och vågar göra det oväntade.”
Pernille Harder Land. Danmark Ålder. 20 år Position. Mittfältare/forward Malins kommentar. ”Linköpingsspelare som kan bli EM:s utropstecken. En riktigt härlig spelartyp, som har bra skott, ruskig spelförståelse och vågar göra det oväntade.”Foto: Land. Danmark

Den 10 juli kliver det svenska landslaget ut på Gamla Ullevi för att klå Danmark – och avlossar samtidigt startskottet för sommarens fotbollsfest.

Göteborg, Halmstad, Växjö, Kalmar, Norrköping och Linköping är värdar för de totalt 24 gruppspelsmatcherna samt kvarts- och semifinalerna som leder fram till den 25:e och avgörande matchen: EM-finalen på Friends Arena i Solna.

Och där är det meningen att Sverige ska vara med, och därmed gradera upp succébronset från VM i Tyskland 2011 till en ädlare valör.

– Chanserna är goda, även om det finns väldigt tuffa konkurrenter, säger Malin Swedberg, före detta landslagsspelare (78 A-kamper) och kommentator i TV 4.

Det som talar för Sverige är, enligt henne, rutinen från tidigare mästerskap och kombinationen av etablerade världsspelare, som Lotta Schelin och Caroline Seger, och yngre talanger som Kosovare Asllani och Antonia Göransson.

Och – givetvis – nya förbundskaptenen Pia Sundhage, som bland annat lett USA till dubbla OS-guld.

– Hon har en utstrålning, engagemang och passion som är helt fantastiskt. Får hon med sig spelartruppen så kommer det att påverka på ett jättepositivt sätt.

Sverige tog brons i VM efter Japan och USA. Inget av de lagen är med i EM – betyder det att vi är favoriter?

– Nej, jag tycker ändå att Tyskland måste vara det. De är favoriter, tillsammans med Frankrike. 

►Hon ska stoppa Sveriges EM-fest

►"Örebro-maffian" dominerar svensk EM-trupp

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro