ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fotbollsfruns stöd till alla nya mammor

Caroline Engvall · 12 Dec 2014
Uppdaterad 12 Dec 2014

Foto: Gustav Hugosson


klar

Artikellänk är kopierad

Hon vill ge blivande mammor stöd, tröst – och ett gott skratt. Nu kommer storbloggaren Malin Wollin mammabok i pocket.

Hon bloggar under namnet ”Fotbollsfrun” (eftersom hon är sambo med fotbollsspelaren Joachim Lantz) och har en trogen skara fans som har följt hennes graviditeter och småbarnsår. Nu är Malin Wollin pocketaktuell med ”En mamma blir till”, om att vänta på ett barn. – Min bok är väldigt personlig. Det var också väldigt viktigt för mig att både det svarta och det som är ren lycka skulle kunna samsas mellan pärmarna.

Med ”det svarta” syftar Malin Wollin på förlossningen av sitt döda barn, samt den förlossning av fjärde barnet Stellan, som slutade med att han föddes rakt ner i golvet. – Tanken på det svarta kapitlet fanns med redan från början. När jag började skriva var jag gravid med mitt fjärde barn och i slutet av skrivandet kom min son under en katastrofförlossning. Allt detta fick ta plats i det svarta kapitlet. Jag fyllde bokens innehåll genom att leva mitt liv.

Med fyra barn skrev Malin Wollin boken i små portioner. – Jag fick en idé i duschen och halksprang till datorn, lite så. Jag skrev också mycket på nätterna när jag inte nattammade. Jag var fräsch som en nyutsprungen ros på morgnarna, skrattar Malin Wollin.

Hon har alltid älskat att skriva, men säger att hon inte alltid har förstått det själv. – Det är som med den där fantastiska killkompisen som man faktiskt kan vara kär i, man måste bara bli vuxen för att förstå det. Jag minns att vi i femman hade en skrivtävling som jag vann med en mordhistoria. Det var en stolt stund.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro