ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fotbollsklubb drabbad av fräck granstöld – "man blir extra förbannad"

David Peterson · 24 Dec 2018
Uppdaterad 24 Dec 2018
Blev bestulna mitt i julruschen.

Blev bestulna mitt i julruschen. Foto: TT


Varje år säljer fotbollsklubben Sävedalens AIK julgranar för att få in pengar till klubbkassan. Men precis innan toppen av julruschen blev Göteborgsklubben bestulna på varenda gran. "Allt det här är ju helt ideellt, det är ju därför man blir extra förbannad," säger Bengt Lanngren, ordförande, till GP.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under natten till söndagen som granarna försvann. Julstölderna ägde rum i Sävedalen strax utanför Göteborg.

– Vi hade 35-40 granar kvar, men nu var de borta. De hade tagit allt, säger Bengt Lanngren, ordförande i Sävedalens AIK, till Göteborgs-Posten.

”Blir extra förbannad”

Granarna brukar stå för cirka 10 procent av klubbens årliga intäkter och enligt Bengt Lanngren motsvarar de försvunna granarna ett värde på mellan 5 000 och 10 000 kronor.

– Allt det här är ju helt ideellt, det är ju därför man blir extra förbannad. Man lägger ned så mycket tid och ork på det här, säger han till tidningen.

Har polisanmälts

Händelsen har polisanmälts men det enda spåret är en iakttagelse som delats på Facebook.

– Vi har fått ett tips om en bil som hade ett stort släp fullt med granar, och med granar på biltaket och till och med någon i bilen. Den körde vid Fräntorpsmotet ut på E20 mot Göteborg, säger Bengt Lanngren.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro