ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fotbollslag vill starta hem för ensamkommande flyktingbarn

Åsa Larsson · 16 Apr 2016
Uppdaterad 4 Maj 2017
Michele Di Dato, ordförande i Tullinge Triangelpojkar säger att integrationsfotbollen varit mycket lyckad.

Michele Di Dato, ordförande i Tullinge Triangelpojkar säger att integrationsfotbollen varit mycket lyckad. Foto: Montage/TT/Fredrik Hjerling/Plantagon


Fotbollslaget Tullinge Triangelpojkar vill hjälpa unga flyktingar att komma in i samhället – nu har de erbjudit sig att sköta ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn.

klar

Artikellänk är kopierad

Idén är att kommunen står för kostnaden för att bygga en stugby för ensamkommande unga vid Brantbrink och att föreningen sedan ska stå för driften, skriver tidningen Södra sidan.

– Vi skulle anställa en föreståndare, en socionom eller motsvarande med 180 högskolepoäng. Sedan skulle våra seniorspelare kunna få jobb som assistenter. Det blir ett bra förstajobb för dem. Och det blir en hjälp för de boende att komma in i lokalsamhället, genom att det är lokala ungdomar som jobbar där, säger Michele Di Dato, ordförande i Tullinge Triangelpojkar.

►LÄS MER: Så kan just du hjälpa till

Föreningen har redan börjat med integrationsarbete – fotbollsträning för ensamkommande flyktingpojkar på idrottsplatsen Brantbrink i Tullinge utanför Stockholm.

– Vi ser fotbollen som ett verktyg för att skapa ett bättre samhälle. Alla föräldrar har varit jättepositiva till vår integrationsfotboll, jag har hört flera som säger att de är stolta över att vara med i en förening som gör detta, säger Michele Di Dato.

Enligt tidningen Södra sidan har Botkyrkas socialnämnd beslutat att man ska börja med att utreda de tekniska förutsättningarna för att bygga en stugby på platsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro