ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fotbollslaget ger matchpengarna till människor på flykt

Linnea Carlén · 8 Sep 2015
Uppdaterad 8 Sep 2015
Hela fotbollslaget Skånekurd FF samlat. På söndag går samtliga av deras intäkter, från såväl entréinsläppet som kioskförsäljningen, till nödställda flyktingar.

Hela fotbollslaget Skånekurd FF samlat. På söndag går samtliga av deras intäkter, från såväl entréinsläppet som kioskförsäljningen, till nödställda flyktingar. Foto: Skånekurd FF


På söndag spelar division 5-laget Skånekurd FF hemma mot Bara GoIF. Men förutom att jaga tre poäng för att avancera till fjärde division kommer de även att skänka alla entréintäkter och fikapengar – till behövande flyktingar.

klar

Artikellänk är kopierad

Styrelsen för Skånekurd FF och dess spelare har gått ihop och tagit ett enhälligt beslut, att göra vad de kan för att hjälpa flyktingar.

– Vi hade ett styrelsemöte för en vecka sedan och bestämde oss för att skänka alla entré- och kioskintäkter från söndagens match till flyktingar, säger Mehmet Macit, grundare och verksamhetsansvarig för Skånekurd FF, till Metro.

► LÄS MER: Signe, 6, sålde kakor – skänkte pengar till flyktingar

Han nämner även bilden på treårige Alan, vars livlösa kropp spolades i land på en strand i turkiska Bodrum, som berört många och fått många européer att resa sig och kräva ett stopp på flyktingkatastrofen.

– Det gjorde ont i hjärtat att se.

Klockan 14 på söndag möter de Bara GoIF hemma på Klostergården i Lund. De hoppas självklart på att få in så mycket pengar som möjligt, men siktar på att få in någonstans mellan 4 000 och 8 000 kronor.

Fotbollsföreningen har ännu inte bestämt till vilken organisation de ska ge pengarna till. Under matchdagen kommer publiken därför få rösta, vid insläppet eller via Facebook, på en av tre organisationer, Rädda barnen, UNHCR eller Kurdiska Röda Halvmånen, som intäkterna sedan ska skänkas till.

– Priset för inträdet är 40 kronor men om man skulle vilja donera mer är detta självklart välkommet, pengarna går oavkortat till organisationen som får flest röster.

► LÄS MER: Så kan just du hjälpa till i den pågående flyktingkrisen – Det spelar ingen roll vilka som får pengarna, vi vill skänka till de som inte har ett land och som flyr just nu, det spelar ingen roll vilken nationalitet eller identitet de har, bara barnen och människorna på flykt får mat, tak över huvudet och annat de behöver, säger Mehmet Macit.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro