ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fotbollslaget som räddades ur grottan snart ute från sjukhuset

TT · 14 Jul 2018
Uppdaterad 14 Jul 2018
Pojkarna, som satt instängda i över 2 veckor i Tham Luang-grottorna i Thailand, har återhämtat sig så pass väl att de snart är redo att skrivas ut från sjukhuset.

Pojkarna, som satt instängda i över 2 veckor i Tham Luang-grottorna i Thailand, har återhämtat sig så pass väl att de snart är redo att skrivas ut från sjukhuset. Foto: TT


De tolv pojkar som räddats ur grottsystemet Tham Luang i Thailand kommer att skrivas ut från sjukhuset torsdagen den 19 juli, enligt landets hälsominister. Det är fortfarande oklart exakt hur den spektakulära räddningen gick till.

klar

Artikellänk är kopierad

Pojkarna har uppmanats att tillbringa tid med familj och vänner men däremot inte ge några intervjuer till medier, åtminstone inte inledningsvis. Det skulle nämligen kunna ”trigga post-traumatiskt stressyndrom”, anser Thailands hälsominister Piyasakol Sakolsatayadorn.

Intresset för pojklaget och den osannolika räddningshistorien har varit enormt världen över och Hollywood sägs redan vara i full gång med att stöpa om berättelsen till filmmanus. Exakt hur räddningen gick till är dock fortfarande i stora delar oklart. De thailändska myndigheterna har ännu bara släppt en begränsad mängd information om hur det hela gick till.

Tidigare i veckan släpptes den första bilden på fotbollslaget och deras tränare, som vårdas på sjukhus sedan de inför ett globalt mediepådrag evakuerades ur den grotta där de suttit instängda i över två veckor.

De tolv pojkarna och deras tränare ska nu återhämta sig mentalt och fysiskt ytterligare några dagar innan de kan lämna sjukhuset.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro