ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fototidskriften Life läggs ned igen

Stockholm TT · 28 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det meddelade förlaget på måndagen.

Förlaget Time Inc säger i ett pressmeddelande att man kommer att vidareutveckla Life på nätet och arbeta med varumärkets andra affärsområden, vilket inkluderar böcker.

Nedläggningen motiveras med den allmänna nedgången i tidningsbranschen och att reklamintäkterna i tidningarnas bilagor inte är tillräckliga för att motivera ytterligare investeringar i Life som veckobilaga.

Det sista numret kommer ut den 20 april.

Life kommer att lägga ut hela sin kollektion bestående av tio miljoner bilder på nätet, framgår av pressmeddelandet.

Det är inte första gången Life försvinner. 1972 lades den på sin tid ledande fotonyhetstidningen ner.

Den hade då utkommit en gång i veckan sedan 1936 med hela världen som sitt arbetsfält. Sin storhetstid hade Life under några decennier från andra världskriget och en bit in på 1960-talet med upplagor på uppåt nio miljoner exemplar.

Lifes bilder blev historiska dokument, inte minst av de stora krigen: spanska inbördeskriget, andra världskriget, Koreakriget och Vietnamkriget. Många världsberömda fotografer fanns bland de flera hundra medarbetarna: W Eugene Smith, Margaret Bourke-White, Alfred Eisenstaedt och Robert Capa.

Tv blev till sist en övermäktig konkurrent om bildreportaget. Samtidigt var kostnaden för hög för att sprida tidningen till alla dess miljontals läsare jorden runt. Efter sex års uppehåll togs utgivningen upp på nytt 1978, denna gång som månadsmagasin och Life nådde 1,5 miljon i upplaga.

Sedan 2000 har Life utkommit i specialupplagor.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro