ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fox News: Vi blev tipsade att prata med Bildt

TT/Metro · 26 Feb 2017
Uppdaterad 27 Feb 2017
Det var i Bill O'Reillys program som Bildt uttalade sig om Sverige.

Det var i Bill O'Reillys program som Bildt uttalade sig om Sverige. Foto: Fox News/Andy Kropa/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Den amerikanska tv-kanalen Fox News blev rekommenderad att intervjua den okände Nils Bildt i ett inslag om invandring och integration i Sverige, skriver mediebolaget i ett mejl till Dagens Nyheter.

Bildt presenterades som ”nationell försvars- och säkerhetsrådgivare” men varken Försvarsmakten, utrikesdepartementet eller den svenska ambassaden i Washington känner till honom, vilket Metro kunde berätta om i fredags.

Även Svenska Dagbladet rapporterar, med hänvisning till nyhetsbyrån AP, att Fox i ett uttalande säger sig ha rekommenderats att tala med Nils Bildt.

”Vår bokare gjorde en rad förfrågningar och talade med folk som rekommenderade Nils Bildt, och efter att ha förintervjuat honom och granskat hans cv kom vi överens om att han skulle bli en bra gäst för ämnet den kvällen”, skriver producenten David Tabacoff i uttalandet.

Bildt har tidigare hävdat att det inte var han själv, utan Fox News, som valde att använda den officiellt klingande titeln.

I inslaget beskrevs Sverige som ett land plågat av kriminalitet, inte minst våldtäkter, som kopplades till invandring.

klar

Artikellänk är kopierad

TT/Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro