ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

FP: Gratis spårvagn vid stora evenemang

Charlotte Simonson · 1 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Evenemangsstaden Göteborg blir vid varje evenemang plågad av trafikkaos.Men nu kan lösningen vara på gång: Konsertbiljetter som också fungerar som busskort.Sommar och stora evenemang i Göteborg betyder bilar. Med arrangemang som Iron Maiden och Gothia cup i sommar kommer många långväga ifrån och det rör sig om 50 000–100 000 på en dag – många med bil.

Boende i evenemangsstråket får stora problem med parkering och dess­utom ger bilmängden ett dåligt intryck av stan, menar folkpartisten Helena Holmberg. – Vi måste hitta en lösning och ett sätt är att fler reser kollektivt, säger hon.

Tillsammans med Kjell Björkqvist (fp) har hon skrivit en motion till kommunfullmäktige, där de föreslår en slags kombibiljett där en evenemangsbiljett också gäller som kollektivtrafikbiljett. Trafikkontoret filar nu på ett remissvar, som ska upp i nämnden i juni.

Mayvor Thorin, evenemangsledare på Gotevent, är tveksamt positiv till förslaget.– Det vore väl toppen om alla reste kollektivt, men kommer man utifrån som de flesta gör så handlar det ju inte bara om trafiken i Göteborg.

Inför Göteborg city race på Frihamnspiren om ett par veckor är saken redan biff. Västtrafik,

Göteborg och co och STCC, som står bakom rallyt, har ordnat så att man åker kollektivt på sin biljett.– Det ger både minskad miljöpåverkan och undviker trängsel, säger Ulf Lind­qvist på Göteborg och co.    

klar

Artikellänk är kopierad

Charlotte Simonson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro