ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

FRA-förslaget är i gungning

METRO-TT · 18 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Annie Johansson (c) och Fredrick Federley (c) har båda varit mycket kritiska till den föreslagna signalspaningslagen.
Annie Johansson (c) och Fredrick Federley (c) har båda varit mycket kritiska till den föreslagna signalspaningslagen.Foto: SCANPIX

Den växande kritiken mot regeringens föreslagna signalspaningslag tog skruv. I går beslutade regeringen i sista stund att göra om förslaget. Gårdagens långa riksdagsdebatt utmyn­nade i att regeringens proposition återremitteras till försvarsutskottet. Om detta innebär att beslutet skjuts upp eller om omröstningen i dag hålls som planerat i riksdagen var i går ännu oklart. Utskottet har planerat för att återuppta frågan vid klockan 13.30 i dag, säger dess vice ordförande Rolf Gunnarsson (m). Därpå följer justeringsarbetet, som han hoppas ska bli klart i dag eller senast i morgon.

Försvarsminister Sten Tolgfors (m) har gått med på eftergifter till de alliansledamöter i riksdagen som riktat kritik mot den föreslagna lagen, som innebär att integriteten stärks.En av kritikerna inom alliansen, Fredrick Federley (c), var mycket lättad när han lämnade plenisalen.– De förslag vi diskuterar är konkreta förstärkningar av integriteten och en tydlig och rak väg framåt, säger han.

Tidigare under dagen hade försvarsminister Sten Tolgfors (m) sagt att oppositionens hållning hotar svenska soldaters liv vid internationella insatser. Han betonade också att tanken inte är att bedriva massavlyssning av svenskar.– Om FRA skulle göra det som oppositionen påstår, skulle hela budgeten gå åt på en halv dag, så stor är informationsmängden.

klar

Artikellänk är kopierad

METRO-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro