ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frågor om trängselskatt? Metro ger dig svaren

Fredrick Bäckman · 22 Okt 2012
Uppdaterad 22 Okt 2012
Frågor om trängselskatt? Metro ger dig svaren Metros reporter, Peter Löwendahl, och redaktör Moa Kärnstrand lovar att leta svar på läsarnas frågor om trängselskatten.Metros reporter, Peter Löwendahl, och redaktör Moa Kärnstrand lovar att leta svar på läsarnas frågor om trängselskatten.

Frågor om trängselskatt? Metro ger dig svaren Metros reporter, Peter Löwendahl, och redaktör Moa Kärnstrand lovar att leta svar på läsarnas frågor om trängselskatten.Metros reporter, Peter Löwendahl, och redaktör Moa Kärnstrand lovar att leta svar på läsarnas frågor om trängselskatten. Foto: Foto: christina blom


klar

Artikellänk är kopierad

Snart är det dags. Onsdagen den 2 januari betalar du för första gången om du kör bil in till eller förbi Göteborgs centrum. Men frågorna kring trängselskatten tycks ännu vara många. Låt Metro ta reda på svaren på dina! Denna vecka drar Metro i gång sitt djupdyk i det som om några månader blir allas vår verklighet – trängselskatten. Den utskällda, omtyckta, nedskrivna, upphaussade avgift, som från och med årsskiftet ska betalas av bilförare som rör sig in till eller genom Göteborg vid vissa tider. 

Men många har fortfarande frågor kring vad trängselskatten egentligen kommer att innebära.

– När måste jag betala och varför behöver jag betala egentligen? Det tror jag är frågor som göteborgarna ännu funderar kring, säger Peter Löwendahl, reporter på Metros redaktion i Göteborg.

Vi kommer att titta närmare på införandet av skatten, hur den påverkar Göteborg, kranskommuner, bilister och kollektivtrafikpendlare. I ett antal artiklar med start nästa vecka ska vi försöka räta ut de frågetecken som finns. Men då behöver vi er hjälp! Vad vill du läsa om? Mejla eller sms:a in de frågor du har gällande trängselskatten. Eller ta kontakt med oss på Twitter och ställ din fråga. Den kan vara personlig eller generell, du kan vara bilåkare, cyklist eller bussresenär, citybo eller förortsbo. Vi lovar att göra vårt bästa för att hitta svaren och redovisa dessa i tidningen.

– Jag hoppas också att vi ska kunna förklara turerna i frågan huruvida beslutet om trängselskatten kommit till på rätt sätt eller ej, säger Peter Löwendahl.

Det han syftar på är den debatt som senaste månaden blivit en het potatis bland Göteborgs politiker, där motståndare til skatten menar att majoriteten i Göteborgs stad utlovat en folkomröstning om saken – men sedan inte uppfyllt sitt löfte.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrick Bäckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro