ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frågorna du måste kunna svara på

Kristian Borglund · 22 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Rekryterarna är egentligen ute efter en enda sak, förklarar Mattias Bedding på Creative Search. 

Rekryterarna är egentligen ute efter en enda sak, förklarar Mattias Bedding på Creative Search. 


Så kollar intervjuaren om du passar för jobbet

klar

Artikellänk är kopierad

TAKTIK. Tänk dig att du går på anställningsintervju och får frågan:– Hur många bensinstationer finns det i Sverige?Den frågan kan du faktiskt få om du söker jobb som – finansanalytiker. Varför då, kan man undra. Är syftet att testa dina kunskaper i bensinbolagens utbredning över landet? Nej, i stället vill man veta hur kapabel du är att analysera frågeställningen och resonera dig fram till ett rimligt svar.

Rekryterarna är ute efter en enda sak, även om deras metoder kan variera från fall till fall: de vill ta reda på om du matchar de krav som ställs i jobbprofilen, och om du passar in i organisationen. Mattias Bedding, rekryterare på Creative Search, berättar:– Om tjänsten till exempel kräver en förmåga att organisera gäller det för mig att ta reda på hur den systematiska ådran ser ut hos kandidaterna. Jag kanske frågar om de har ställts inför några problem i tidigare jobb, och ber då om exempel. Jag spenderar då mycket tid kring hur organiserat de angriper de problemen.

På finansdepartementet jobbar Ylva Sundberg som personalhandläggare. Hon låter ibland kandidater lösa fiktiva problem under intervjuerna:– En chefskandidat kan bli ombedd att agera på en attitydundersökning där det har framkommit ett visst missnöje på avdelningen. Det finns ofta flera sätt att nå en bra lösning, men för oss är det mest väsentliga att få en bild av hur personen resonerar sig fram.

Att tränga förbi flosklerna lägger rekryterarna mycket energi på.– Om en kandidat säger ”Jag är noggrann och tycker om att jobba med andra människor” gäller det att få reda på vad det innebär i praktiken. Då kanske vi frågar ”Hur vill du beskriva dig själv vad gäller noggrannhet?”. Vi vill att personen ger exempel på tidigare situationer som har krävt noggrannhet och hur han eller hon har hanterat dessa, säger Ylva Sundberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro