ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frågorna och svaren om förlovningen

metro · 25 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

 Metro har pratat med två hovexperter – Roger Lundgren, hovreporter på magasinet Queen och Sten Hedman, hovreporter på skvallertidningen Se & Hör – för att reda ut eventuella frågetecken kring förlovningen.Vem kommer att viga dem?– Ärkesbiskopen Anders Wejryd, säger Lundgren. Vad händer om kungen går i pension?– Kungen kommer aldrig att gå i pension. Han sitter för livet. Det har han själv sagt, säger Lundgren. Kan Daniel bli kung?– Nej, Daniel kan aldrig bli kung. Han är prins. Om det händer Victoria något är det Carl Philip som tar över, säger Lundgren.Måste Carl Philip och Madeleine vänta med att gifta sig och skaffa barn tills Victoria har gjort det?– Det finns inga regler om att kronprinsessan måste gifta sig före sina syskon men det kommer inte att finnas utrymme för något bröllop innan Victorias, säger Lundgren. Hovet uppger att frågan om bostad är under övervägande. Var tror du de hamnar någonstans?– Jag har en teori om att de också bosätter sig på Drottning­holms slott. Det är gott om rum där och inte direkt trångbott. Det blir ganska kostsamt att ha två kungafamiljer som ska bevakas ständigt, säger Hedman.

Victoria får alltså inte klippa av navelsträngen ännu?– Ett alternativ är att kungaparet, precis som alla lite äldre, flyttar in till stan igen och bosätter sig på Stockholms slott, medan Daniel och Victoria tar över Drottningholm.  De kan också tänkas bosätta sig på Ulriksdals slott i Solna, som också ligger ganska centralt, säger Hedman.Hur blir bröllopet?– Det blir ett dagbröllop i Storkyrkan. En kortege genom staden och festmiddag på kvällen. Jag tror inte att det blir ett bröllop som håller på i flera dagar. Jag tror att det kommer att bli väldigt likt drottningens och kungens bröllop 1976, säger Hedman.

    Hanna göransson    Anneli Wikström    Peter Lindholm

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro