ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Framgång för Berättarministeriet – öppnar upp i Göteborg

Metro · 9 Okt 2017
Uppdaterad 9 Okt 2017
Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet. Foto: TT


Berättarministeriet startar upp sin verksamhet även i Göteborg. Stiftelsens volontärutbildning blev uppbokad omedelbart. Som vi har längtat och väntat”, säger Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

klar

Artikellänk är kopierad

Berättarministeriet, som Metro har ett samarbete med, bedriver skrivarverkstäder för barn och ungdomar mellan 8 och 18 år i syfte att inspirera dem att erövra det skrivna ordet.

Förutom sina skrivarverkstäder i Stockholmsområdet öppnar de nu också upp i Göteborg. Stiftelsens volontärutbildning blev snabbt fullbokad.

LÄS MER
Astrid Lindgren-stipendium till Dilsa Demirbag-Sten

– Många förstår vikten av, och vill bidra till, att alla barn får tillgång till det skrivna ordet och därmed förutsättning att forma sina egna liv. Men vi behöver många fler engagerade vuxna. Alla över 18 år är välkomna att boka in sig på de kommande utbildningarna, säger Amanda Olsson, volontärsamordnare på Berättarministeriet.

Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig, har längtat efter att starta upp verksamheten även i Göteborg.

– Vi ser mycket fram emot att tjäna och stötta lärarna i deras arbete och erbjuda barnen ett andra hem där de kan utveckla sitt läsande och skrivande. På Berättarministeriet kommer barnen att upptäcka hur roligt det är att läsa och skriva, säger hon.

Berättarministeriet välkomnar den första skolklassen till skrivarverkstaden i Göteborg den 14 november.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro