ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Framtiden är mörk

Katarina Matsson · 11 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Här är 2008 års trender

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Winter på Moderådet visar upp en stövel på temat Apocalypse (stövel från Fly London) – svart med metalldetaljer.
Sara Winter på Moderådet visar upp en stövel på temat Apocalypse (stövel från Fly London) – svart med metalldetaljer.Foto: Lotta Imberg

Snart är det 2008 – och framtiden känns hotfull.Svenska Moderådet har vridit fram klockan och listar nästa års stora trender. Domedagen närmar sig. I alla fall om man ska tro det mörka temat Apocalypse från den nya stilguiden som presenteras i dag.– Man är lite rädd för omgivningen, säger Sara Winter på Moderådet.

Terrorism, kraschande bolånemarknader och ett påtagligt miljöhot. – Det känns lite skakigt i allmänhet, säger Pernilla Jonsson, doktor i företags-ekonomi på Kairos Future.

Den medvetna ekologiska trenden hänger kvar, och får namnet ”Utopia”.  – Ekologiskt och närproducerat blir bara mer och mer aktuellt, säger Sara Winter.

– Det ekologiska kommer att växa och synas på allt fler områden. Inom lyxen har det varit väldigt mycket bling-bling men nu ser vi en mer sparsmakad lyxlinje som löper parallellt med den här ekologiska trenden, säger Pernilla Jonsson.

Tillbakablickarna inom modet lever kvar, men det är inte längre lika noga vilket årtal man pratar om.– Att second hand har kommit för att stanna är vi helt på det klara med, säger Sara Winter.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro