ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Framtiden ser grön ut i Malmö

Johan Mårtensson · 26 Okt 2011
Uppdaterad 26 Okt 2011
Studenterna Annie Knutsson, 23, och Emelie Edström, 22, (bilden) redovisade för tjänstemän och politiker hur Malmös miljonprogramsområden kan bli grönare i framtiden.

Studenterna Annie Knutsson, 23, och Emelie Edström, 22, (bilden) redovisade för tjänstemän och politiker hur Malmös miljonprogramsområden kan bli grönare i framtiden. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Unga Malmöbor vill göra miljonprogrammen grönare. Ser lösningar på trafikkaoset.

klar

Artikellänk är kopierad

Stadsbyggnadskontoret i Malmö har låtit unga mellan 20 och 30 år ta fram förslag på framtidens stad, och i går presenterade grupperna sina idéer för tjänstemän och politiker. Mycket handlar om att lösa trafikkaoset och att ersätta asfalt med grönska. – Vi vill sänka ner de stora parkeringsytorna som finns i miljonprogramsområden och ge plats åt parker och odlingslotter ovanpå. Bara i Nydala finns över tio sådana parkeringsytor, säger Emelie Edström, 22, som pluggar stadsplanering vid högskolan. Men, betonar hon, det får inte bli några traditionella parkeringsgarage, som ofta uppfattas som otrygga och trista. – Väggarna ska vara öppna och på gatorna runt omkring vill vi skapa en kvartersstad med mötesplatser och torghandel. Jan-Olof Hanssons grupp har sneglat på såväl Östergötland som Mexiko: – I Linköping finns cykelfartsvägar där det är tillåtet att cykla i bredd och bilisterna håller cykelfart. Och i Mexiko City har man paratransit, stora taxibilar som kompletterar bussarna. Många Malmöbor som brukar ta bilen skulle nog känna sig mer bekväma med att hoppa in i en paratransit än i en full buss.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro