ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Framtidens centralstation visades

Anders Göransson · 16 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
En genomskinlig toalett, dukade bord mitt i ”ringen” och kristallkronor i taket skapade eleverna på Berghs School of Communication när de fick fria händer hur Centralen ska se ut i framtiden. Resenärer bjöds även på bubbeldricka.

En genomskinlig toalett, dukade bord mitt i ”ringen” och kristallkronor i taket skapade eleverna på Berghs School of Communication när de fick fria händer hur Centralen ska se ut i framtiden. Resenärer bjöds även på bubbeldricka.


klar

Artikellänk är kopierad

TÄVLING. En nybyggd terrass med fina restauranger, eleganta kristallkronor med historisk atmosfär – och så världens mest offentliga toalett.Så ser de vinnande bidragen ut i en tävling om hur Centralstationen ska se ut i framtiden. 150 elever från Berghs School of Communication fick en vecka på sig att vaska fram idéer och presentationer, och resultatet går nu att beskåda vid ”ringen” på Centralstationen.

Där står till exempel en toalett med väggar helt i glas. Väl offentligt kanske någon tycker, men det finns  en lösning.– Vår toalett är genom-skinlig när den är öppen, men har spegelglas när dörren är låst. Toalettbesökaren kan se ut, men andra kan inte se in. Vi har hört att det ska vara tekniskt möjligt, säger Johanna Hofman-Bang, en av de nio Berghselever som ligger bakom bidraget.

Det är fastighetsbolaget Jernhusen  som utlyst tävlingen för att få inspiration till att göra den framtida Centralstationen mer attraktiv för besökare och näringsidkare. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro