ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Framtidens design ur möjligheterna just nu

Mia Odeh · 14 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

REED KRAM
  Född:  I Columbus, Ohio, USA.Ålder: 36.Familj: Partner och barn.Bor: Hornstull på Södermalm i Stockholm.Utbildning: Har studerat både vetenskapliga ämnen och tv-spelsutveckling på Duke University och MIT, USA.Gör: Integrerar digital teknik med inredning och design. Har bland annat utformat Pradas högteknologiska butik på Rodeo Drive i Beverly Hills.
REED KRAM Född:  I Columbus, Ohio, USA.Ålder: 36.Familj: Partner och barn.Bor: Hornstull på Södermalm i Stockholm.Utbildning: Har studerat både vetenskapliga ämnen och tv-spelsutveckling på Duke University och MIT, USA.Gör: Integrerar digital teknik med inredning och design. Har bland annat utformat Pradas högteknologiska butik på Rodeo Drive i Beverly Hills.Foto: Theresia Bråkenhielm

INREDARE. När designerteamet Kram/Weisshaar fick uppdraget att inreda Pradas butiker för en mer tidsenligt framtoning var det inte idéer om nya tapeter och färggranna galgar som dök upp.

I stället förvandlades butiken till en högteknologisk sfär med bland annat digitala catwalks i prov-rummen. Prada är bara ett i raden av alla designprojekt som Reed Kram har tagit sig an där digital teknik varvats med fysisk formgivning.

I december belönades teamet med ett pris för framtidens design för sin ”variation av tillvägagångssätt och stilar inom ny design”.•• Du har blivit utsedd till framtidens designer. Vad tror du krävs av en designer för att möta framtidens behov av digital design?– Det går inte att säga. Man måste tänka på att framtiden är just nu, och att man ska kunna göra det bästa av de möjligheter som finns just nu.•• Hur föredrar du att ta dig an ett nytt designprojekt – med fria händer eller ett tydligt uppdrag?– Design är något som uppstår ur personliga relationer. Jag tycker att de relationerna är viktigare än att man får bestämma allting i ett projekt. Det är bra att ha gränser.•• Vilka projekt arbetar du med just nu?– Vi ska precis börja med en ny butik i Portugal. Annars håller jag på med en mobiltelefon, en porslinsserie, en båt, två böcker och lite utställningar. •• Hur hamnade du i Sverige?– Kärlek! Kärleken till någon förde mig till Sverige, haha. Nu har jag utvecklat en kärlek till Sverige.•• Har du något drömprojekt?– Jag skulle vilja designa flygplan, tåg och motorcyklar, men samtidigt är allting jag gjort drömprojekt som besannats.

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro