ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Framtidens kläder

Henry Lundholm · 13 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Beckmansstudenten Anders Berggrens androgyna ”soft power”-kollektion för H & M korades som vinnare under den stora modevisningen i Gallerian i går av en enig jury.  

Beckmansstudenten Anders Berggrens androgyna ”soft power”-kollektion för H & M korades som vinnare under den stora modevisningen i Gallerian i går av en enig jury.   Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Anders Berggren.
Anders Berggren.

Här är en tjuvtitt på framtidens kläder. Studenter från Beckmans har designat varsin kollektion till tolv stora och små modeföretag. Bästa designern korades vid stor modeshow i Gallerian i Stockholm.

Juryn var enade. Vinnaren Anders Berggrens kollektion för H & M stack ut.– Min kollektion riktar sig till kvinnor med dresskod – den nya affärskvinnan. Jag har försökt att skapa självklara uttryck som ska stärka kvinnan, säger Anders Berggren som designat en androgyn ”soft power”-kollektion.

Andra modeföretag som Beckmans samarbetat med är bland annat Dagmar, Minimarket, Whyred och Hunkydory – som tilldelades designstudenterna.– Det var en utmaning. Jag har aldrig gjort damkläder tidigare och H & M är svårt. De täcker upp allt redan, säger Anders Berggren.Om hans kollektion kommer att hänga på galgarna i framtiden vet han inte riktigt. Men fram till dess får Anders Berggren hålla till godo med ett stipendium på 20 000 kronor.– De tyckte om kollektionen, men kanske att man måste vänta några år innan man är redo, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Henry Lundholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro