ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Framtidens miljökämpar tar striden till Nordpolen

Hanna Göransson · 24 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Nanny-Maja Anderback föreläser om medveten konsumtion.

Nanny-Maja Anderback föreläser om medveten konsumtion. Foto: Drago Prvulovic


klar

Artikellänk är kopierad

Sven Heijbel tar stadsbor till naturen.
Sven Heijbel tar stadsbor till naturen.

Nanny-Maja Anderback och Sven Heijbel. Så heter framtidens miljökämpar. De har blivit utvalda av Världsnaturfonden. I sommar drar de till Svalbard, Arktis med ungdomar från hela världen. – Jag är mest nyfiken på hur det ser ut där. Jag ser ett islandskap framför mig, hoppas att inte allt har smällt bort, säger Nanny-Maja Anderback.

Nanny-Maja Anderback, 19, är på jakt efter ett förlag. Hon har skrivit boken ”Vem fan bryr sig?” om medveten konsumtion, och nu vill hon nå ut till fler. Idag föreläser hon på skolor och driver ett eget företag. 

Varför är du engagerad?– Det är bara en självklarhet. Det berör mig och alla runt omkring mig. Resan till Arktis blir ett nytt kapitel i boken. Hon får sällskap av Lundabon Sven Heijbel, 20. Han jobbar extra på Naturbussen. Ett projekt för att få stadsbor i Skåne att ta sig ut i naturen.

Varför vann du?– De sökte unga med miljöengagemang. Det passar väl in på mig. Det är den största globala frågan man kan jobba med, säger han. – Det håller inte längre att flyga charter.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro