ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Från Florida med brittiskt sound

Talia Soghomonian · 9 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Lynyrd Skynyrd satte Jacksonville, Florida, på kartan, Limp Bizkit höjde temperaturen och nu är det Black Kids som sätter mångfald på stadens musikscen och Metro har träffat dem.Ni har ett brittiskt sound. Är det Bernard Butlers produktion eller era influenser som visar sig?– Jag skulle säga att ungefär hälften av våra influenser är brittiska. Det beror kanske på det vi hörde på radio när vi växte upp och ibland smög sig en brittisk grupp in på listorna och man hajjade till. Senare blev det mer tydligt att vi verkligen gillade de här brittiska grupperna när vi gick ut på indieklubbar, säger sångaren Reggie Youngblood.

Var kommer namnet Black Kids ifrån? – Vi försökte bara komma på ett bandnamn, ett som inte blivit taget och inte var helt avskyvärt, säger Kevin Snow, trummis i bandet.

Är ni kids? Ni ser inte så unga ut på nära håll.– Vi är alla i 20-årsåldern. Vi har läst på en del ställen att vi skulle vara fräscha tonåringar. Men, icke!, säger Kevin.– Det har påverkat hur folk uppfattar oss för de tror att vi är alldeles nya, att vi plockade upp instrumenten förra veckan, typ, när vi i själva verket spelat tillsammans i tio år. Personligen är jag äldre än jag ser ut, fortsätter Reggie.

Varför blev det Bernard Butler?– Det var vårt bolag som föreslog det först, och Reg och jag var stora Suede-fans. Vi funderade på det och kände till vad han gjort med The Libertines och Duffy. Så det verkade som en bra idé. Han kom till våra rep och förstod direkt vad vi försökte göra. Vi fick en jättebra kontakt, det var väldigt naturligt, säger Kevin.

Är det någon annan som ni skulle vilja samarbeta med?– Andre 3000. Han är ett geni. Och Prince. Det skulle vara cool att arbeta med min hjälte Steven Merritt i Magnetic Fields. Han är en riktig musiker!, säger Reggie.

klar

Artikellänk är kopierad

Talia Soghomonian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro