ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Från högskolan direkt till drömjobbet

Kristoffer Rengfors · 8 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
25-åriga Karin Höckenström gick raka vägen från högskolan till drömjobbet på eljätten Siemens

25-åriga Karin Höckenström gick raka vägen från högskolan till drömjobbet på eljätten Siemens Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

KARRIÄR 25-åriga Karin Höckenström gick raka vägen från högskolan till drömjobbet på eljätten Siemens. Hon hyrdes först ut som konsult via bemanningsföretaget Academic Work.

Siemens var nöjda och anställde Karin som produktchef med ansvar för den nordiska och baltiska marknaden på ett av deras dotterbolag. Som ung och oerfaren tjej gick hon rakt in i en starkt mansdominerad bransch.   – Det kan vara en fördel att vara den unga tjejen ibland, de kommer ju ihåg mig eftersom jag sticker ut, på många av mina möten är det jag och åtta dubbelt så gamla män. Kanske har man mindre marginaler och måste visa sig duktigare som ung tjej, eller så tror man bara att det är så, säger Karin Höckenström.

Vägen till drömjobbet gick snabbare än hon trodde.. – Jag trodde aldrig jag skulle vara här för ett år sedan. Jag håller i presentationer för företagsledningen och gör sånt jag inte ens drömde om då. Men det går bra, man inser att det bara är affärer.

Att gå via ett bemanningsföretag behöver inte vara en omväg till jobbet man är ute efter. Karin kan rekommendera andra som söker jobb efter högskolan att försöka samma väg. – Jag tror bemanningsföretagen är bra på att matcha in rätt folk efter företagens behov. De har dessutom kontakt med många arbetsgivare. Sen är det inte säkert att ett företag vågar anställa om de inte får se hur man sköter sig först och då är det tryggare att ta in någon som konsult.

Att det skulle vara otryggt att jobba som konsult var inget hon tänkte på. – Jag kom ju direkt från högskolan och kände inte att jag hade så mycket att förlora. Men visst får man kämpa för att hålla sig kvar.

Att gå direkt från högskolan till en chefsposition är kanske inte det vanligaste. Karins tips till andra som söker jobb efter högskolan är att visa upp sig för att arbetsgivarna ska se vem man är. – Det gäller att lära känna människor, gå på företagspresentationer och mingel. Jag gjorde allt det där men i slutänden fick jag jobbet genom en annons. Men jag hade bra meriter och ett intresse för jobbet och det är också viktigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro