ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Från kollega till chef på ett år

Unn Edberg · 4 Okt 2011
Uppdaterad 5 Okt 2011
Andreas Andersson blev biträdande kontorschef efter drygt ett år.

Andreas Andersson blev biträdande kontorschef efter drygt ett år. Foto: Swedbank


Så byter du postion inom gruppen – utan konflikter.

klar

Artikellänk är kopierad

 Ovanligt många chefer inom banksektorn är internt rekryterade.  Andreas Andersson gick från sommarvikarie till biträdande kontorschef på drygt ett år.

År 2007 började Andreas Andersson som sommarvikarie på ett av Swedbanks kontor i Umeå. På hösten fick han ett erbjudande och tackade ja till en tjänst som rådgivare. Efter ett halvår fick han sin första ledarroll, som säljcoach åt en grupp på 20 personer. Efter ytterligare fem månader blev han biträdande kontorschef. Då var han 26 år. – Självklart var det många som höjde på ögonbrynen och vissa som tyckte att ”han som är så ung, ska han gå direkt och bli chef”. Men många gav mig en klapp på axeln och sa grattis. – Det kändes lite nervöst eftersom jag var ny i banken och definitivt yngst, så det är klart att jag tänkte efter innan jag sa ja. Men jag kände att det var kul och utmanande, så det var bara att köra. Och det har gått bra.  Utmaningen han kan se med att gå från att vara kollega till chef är att han måste hålla distansen. – Det kan vara en nackdel att veta hur alla är, och därför kände jag att det var viktigt att nollställa mig när jag kom in som chef. En gränsdragning han gör är till exempel att inte luncha med samma person alla dagar i veckan. Däremot tycker han att det går att umgås med medarbetare utanför jobbet. – Man får bara skilja på jobb och fritid. Om jag umgås med någon på fritiden brukar jag inte prata jobb. Det tror jag är bra eftersom jag är lönesättande chef. En stor fördel med att ha internrekryterats tycker Andreas Andersson är att han kan arbetsområdet och att det är lätt för honom att få förståelse för medarbetarna. – Sedan tror jag att kraven på min kompetens inte blir lika stora från början; en chef som kommer utifrån ska kunna allt direkt.               Forskning har visat att internrekryterade chefer tenderar att ha en demokratisk ledarstil. Andreas Andersson är inget undantag. – Jag har jobbat mycket med att få alla delaktiga i beslut. Mitt chefskap är ganska prestigelöst. I september tar Andreas Andersson nästa kliv i karriären då han blir kontorschef i Robertsfors. – Det känns jättebra att få nästa chans nu, när jag bekantat mig med rollen.

klar

Artikellänk är kopierad

Unn Edberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro