ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Från LG till Sony – här är mobilerna som tar sikte på Iphone 8

Aron Andersson · 27 Feb 2017
Uppdaterad 27 Feb 2017
LG G6, Sony Xperia XZ Premium och Huawei P10 var största mobilsnackisarna från Mobile World Congress.

LG G6, Sony Xperia XZ Premium och Huawei P10 var största mobilsnackisarna från Mobile World Congress.


På den årliga mobilmässan MWC visades flera tillverkare upp sina senaste mobiler. Här är vårens hetaste lurar.

klar

Artikellänk är kopierad

Varje år samlas några av världens största mobiltillverkare i Barcelona för att visa upp årets nyheter. Nästan bara Apple och Iphone lyser med sin frånvaro, men det är ändå den mobilen som många konkurrenter tar sikte på.

Samsung visade visserligen mest upp surfplattor men de lovade också återkomma den 29 mars. Först då presenteras den efterlängtade Galaxy S8 på ett evenemang i New York. Tidiga rykten säger dock att den kan komma att skippa hörlursuttaget, precis som Iphone 7.

Andra rykten säger att den kommer att täckas helt av en skärm på framsidan, och att hemknappen kommer att sitta under skärmen. Liknande uppgifter finns inför Iphone 8, som också spås släppas senare under året.

LÄS MER: Glöm Nokia 3310 – här är mobilerna med bäst batteritid

Och Samsung skulle inte vara den enda tillverkaren som sneglar på Iphone.

LG G6

Foto: LG

LG visade upp sitt senaste flaggskepp, G6, som får en större skärm än tidigare. Den täcker inte riktigt hela framsidan men är så hög att den har formatet 18:9, i stället för det mer klassiska 16:9. Mobilen har dessutom dubbla kameror, precis som Iphone 7 Plus, och trådlös laddning, vilket ryktas komma till Iphone 8.

Prisuppgift saknas än så länge

LÄS MER: Nytt mobilvirus har tagit över 1 miljon konton – så ser du om du har drabbats

Sony Xperia XZ Premium

Foto: Sony

Den Sony-mobil som tillverkaren satsat mest på är XZ Premium som får senaste processorn Snapdragon 835. Skärmen har stöd för både 4K och HDR, men täcker inte lika mycket av framsidan som till exempel skärmen på LG G6.

Däremot har mobilen en kamera som kan filma i super-slowmotion, med hela 960 bilder per sekund. Det är fyra gånger mer än vad Iphone 7 klarar av.

Mobilen kostar 8 000 kronor och släpps i månadsskiftet maj/juni.

Huawei P10

Foto: Huawei

Om någon mobil påminner om nuvarande Iphone så är det Huawei P10 och P10 Plus. Den har både dubbla kameror på baksidan och andra lånade formfaktorer som rundade hörn och liknande antennlinjer. Mobilen kan dessutom fås i flera färger, som däremot åtminstone på några punkter skiljer sig från Iphone. Bland annat den gröna modellen sticker ut.

Telefonen börjar säljas i mars för 6 500 respektive 7 000 kronor.

LÄS MER: Här är 6 heta rykten om nästa Iphone – så kan telefonen komma att se ut

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro