ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Från Singapore till Island – här är tio sjuka shoppinggator

Gustaf Larsson · 7 Maj 2018
Uppdaterad 7 Maj 2018
Strøget i Köpenhamn och Ginza i Tokyo är två populära shoppinggator.

Strøget i Köpenhamn och Ginza i Tokyo är två populära shoppinggator. Foto: Wikimedia / Getty images


Shoppinggatorna ringlar sig kilometerlånga i vilken storstad man än besöker. I ett försök att filtrera i utbudet listar här Metro tio gator att shoppa loss på, världen över.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Orchard Road, Singapore

Genom ett 2,4 kilometer långt affärsstråk ringlar sig en av Asiens mest kända shoppinggator. Tidigare odlades det frukt på gatan, men nu har motsatsen till ett lantligt liv flyttat in till Singapores centrum. Här finns flertalet hotell, restauranger och köpcenter i plural, där de radar upp såväl dyrgripar till butiker som mer plånboksvänliga alternativ.

2. Ginza, Tokyo

Japan i allmänhet och Tokyo i synnerhet är inte snåla med sitt shoppingutbud. Men högst upp på prispallen tar sig ändå distriktet Ginza, som på 1600-talet var en plats för silvertillverkning och i dag är Japans största shoppingdistrikt. Lokala modesatsningar blandas med techbutiker och lyxiga kedjor som Gucci och Prada, i detta fullblommade shoppingmecka.

Orchard Road i Singapore är Asiens mest kända shoppinggata. Foto: Getty images
Orchard Road i Singapore är Asiens mest kända shoppinggata. Foto: Getty images


3. Strøget, Köpenhamn

Europas längsta shoppinggata ligger i vårt kära grannland, Danmark. I Köpenhamns hjärta finns ett 1,1 kilometer långt stråk där man kan ta del av allt ifrån lågbudgetkedjor till väldigt mycket dyrare alternativ. Detta är inget unikt, må hända, men det som sticker ut är all dansk design längs gatan. Såväl inredning som danska modevarumärken finns representerade här.

4. Bond Street, London

Gillar du att trängas med tusentals andra, människor som bilar, på en av Europas mest välbesökta gator, är Bond Street stället att åka till. Gatan har dragit till sig återförsäljare ända sedan 1700-talet och är nu en given plats för shopping i London. Utbudet på lyxbutiker är bland det största i världen, så är du lagd åt det hållet kanske du redan känner till gatan. Men om inte – åk dit.

5. Via Montenapoleone, Milano Apropå exklusivt, i Milano har de stora modehusen sin absoluta högborg. Via Montenapoleone är ingenting för oss kreti och pleti inte. Det här är en gata för lyxlirarna. Europas dyraste gata blev den utsedd till 2018 dessutom. Bland det exklusiva utbudet finns Guccis flaggskeppsbutik och Italiens äldsta konditori, Caffè Cova.

Lyx i Milano. Foto: Getty images
Lyx i Milano. Foto: Getty images

6. Laugavegur, Reykjavik

Signifikativt med fjordar, islandshästar och vulkaner, är inte shopping något som ploppar upp när man tänker på Island. Men, så fel man kan ha. Åtminstone när det gäller Laugavegur, en av landets äldsta shoppinggator. Förutom kläder återfinns flertalet spännande restauranger längs gatan. Perfekt om man känner ett hungerbegär mitt under shoppingen.

7. The Las Vegas Strip, Las Vegas

”Strippen”, som de vana besökarna kallar gatan på svenska, är en del av Las Vegas Boulevard – en nästan nio kilometer lång gata fylld av restauranger, hotell, casinon och butiker. Som om det inte vore nog underhållning arrangerar ofta hotellen egna små miniföreställningar ute på gatorna. Vinner du storvinsten här har du mycket att utforska.

8. Fifth Avenue, New York

Detta är en av världens mest berömda shoppinggator. De radar upp butiker som Gucci, Rolex, Prada… ja ni förstår. Det är lyx, det är fint, det är New York. Om du vill delta i shoppingen här kan du åtminstone åka och titta på rika människor. Det är här New York-eliten ofta samlas och väger sina plånböcker.

9. Maximilianstraße, MünchenPå Münchens mest exklusiva gata radas galleriorna upp jämte smyckesbutiker och det senaste inom modevärlden. Behöver du en tupplur kan du checka in på Münchens finaste hotell, Hotel Vier Jahreszeiten. Här, liksom på övriga lyxgator, återfinns varumärken som Versace och Chanel. Fint ska det va! Maximilian II, kungen som namngivit gatan, finns även avbildad som staty här.

Bland palmer och stranden ringlar sig shoppinggatan Worth Avenue sig lång i Florida. Foto: Wikimedia commons
Bland palmer och stranden ringlar sig shoppinggatan Worth Avenue sig lång i Florida. Foto: Wikimedia commons

10. Worth Avenue, Palm Beach, FloridaSom namnet vittnar om är strandgatan vackert inklädd i palmer. Här finns, tacksamt nog, ett utbud för alla budgetklasser. Bland annat Palm Beach outlet med över 100 butiker representerade. Tröttnar du på hetsen uppe på gatan kan du ett stenkast ner gå och simma i ett kristallblått vatten. Kanske iförd nyligen inköpta badkläder, må hända?

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro