ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Från tennisess till pokeress

Jeroen Haverkort, Metro Nederländerna · 4 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Boris Beckers nya giv. Tysken sadlar om och utmanar gamla rivaler som Andre Agassi, Pete Sampras, John McEnroe och Stefan Edberg.

Boris Beckers nya giv. Tysken sadlar om och utmanar gamla rivaler som Andre Agassi, Pete Sampras, John McEnroe och Stefan Edberg. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Pokerproffs. Drygt tio år efter att Boris Becker lämnade de stora tennisarenorna försöker han slå sig fram i ett helt annat spel som många inte ens vill kalla för sport – poker.

Det var något han lärde sig spela under Wimbledonturneringarna. När regnet höll spelarna borta från banan var det poker han fördrev tiden med.

Du har blivit pokerambassadör för ett spelföretag. Vad betyder det?– Frågan är om jag kan poker och om jag gillar det. Svaret är ja. Poker Stars betraktar mig som en trevlig anslagstavla. Enda grejen var att jag aldrig hade spelat i en stor tävling tidigare och Poker Stars ville först se om jag kunde göra det. Men i min första tävling slogs jag ut redan i första rundan. Det var knappast någon succé, haha.

Du fick uppenbarligen en ny chans.– Ja, de tyckte att jag kunde delta i Monte Carlo, en stor pokertävling som är en del av European Poker Tour och där gick det ganska bra. Jag blev mer trovärdig efter det. Nu tävlar jag för dem, men min kommersiella roll är betydligt viktigare. Jag gör reklam för dem och försöker skapa uppmärksamhet kring poker.

Vad är den stora skillnaden mellan en stor pokertävling och att spela på fritiden?– Spelet är alltid detsamma. Den enda skillnaden är att i en tävling så är du bland professionella poker­spelare. Jag vill inte bli betraktad som en idiot, utan som en seriös deltagare. Inte som ”en kändis som spelar poker för att det är kul”. Jag är där för att vinna och tänker verkligen igenom olika strategier. Jag vill bli bättre på det här och vinna en stor tävling en dag.

Som tennisspelare var du känd för att vara väldigt offensiv. Är det likadant i poker?– Du måste spela så naturligt du kan. Jag tycker jag är ganska offensiv vid pokerbordet också. Men det finns alltid en tanke bakom: Hur kan jag ta hem det här spelet? Det finns flera saker som förenar poker och tennis. Man måste kunna koncentera sig väldigt länge och taktiken är snarlik.Hur då?– Du kan aldrig vinna en tävling i första rundan, ibland har du råd att förlora den första. Du behöver inte satsa på att ta hem alla marker, du måste bara vara säker på att du inte förlorar dina. I tennis behövde jag inte vinna med 6–0, 6–0, 6–0. Det räckte med att vinna.

Men du måste spela för pengar, annars är det inte kul? – Ja, men det behöver inte vara en massa pengar. Spelar du för tio euro – en hundring – kommer du att göra allt för att vinna dessa tio euro. Spelar du om ingenting så blir inställningen en annan.

klar

Artikellänk är kopierad

Jeroen Haverkort, Metro Nederländerna
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro