ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Från vaggan till graven

Conny Emmelin · 18 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Petra Mölstad är en av intiativtagarna till den öppna förskolan för homosexuella föräldrar och deras barn i Malmö.

Petra Mölstad är en av intiativtagarna till den öppna förskolan för homosexuella föräldrar och deras barn i Malmö. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Förskolor för regnbågsfamiljer och äldreboende för hbt-personer. Nu planeras fredade zoner för homo- eller bisexuella både i Stockholm, Malmö eller Göteborg.Äldreboenden för hbt-personer planeras i både Malmö, Stockholm och Göteborg. Om det blir verklighet kan det snart finnas fredade zoner för hbt-personer från vaggan till graven. – Sådana platser behövs. Du vet att du slipper irrelevanta frågor som förutsätter att du är heterosexuell, säger Sören Juvas, förbundsordförande för RFSL.Förskola, fritidsgård och vårdmottagningar. Allt finns särskilt anpassat för hbt-personer. Nu vill en seniorgrupp på RFSL i Malmö påverka politiker för att ett särskilt äldreboende för hbt-personer kan bli verklighet. – Många har gömt sig i ett heteroliv under delar av sitt vuxna liv. Ska de behöva gömma sig när de blir gamla?, säger Kicki Andersson, grundare av seniorgruppen i Malmö. – Det är mer accepterat att vara homo- eller bisexuell som ung. Vi vill göra att fler vågar komma ut även på äldre dar, säger Claes Gylling, som också ingår i gruppen. Båda säger att de mött ett stort ointresse från politiker när de fört upp frågan om äldreboende. En av anledningarna till att de tycker att ett särskilt äldreboende för hbt-personer behövs är personalens bristande hbt-kompetens. – En oförstående eller fientlig attityd från personalen kan göra att äldre personer tvingas tillbaka in i garderoben, säger Claes Gylling.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro