ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

FRÅN WEB: Frankrike öppnar sina UFO-arkiv.

Stockholm Kristoffer Rengfors · 28 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

UFO. Frankrike öppnar sina UFO-arkiv. Tre årtionden av rymdskepps-skådningar, forskning, polisrapporter, kartor och ögonvittneskildringar finns nu att beskåda, skriver Associated Press(AP). I torsdags lades de första arkiven upp på franska rymdmyndigheterna hemsida, som kraschade direkt (och i skrivande stund inte fungerar så bra heller).

Bara cirka 9 procent av alla UFO-skådningar i Frankrike har kunnat förklaras. Arkivet innehåller cirka 100 000 dokument från olika fall som kommit in till myndigheten sedan 1977. Många vittnen var förr i tiden rädda för att stiga fram, men det har förändrats över tiden. – Många var rädd för att de inte skulle tas på allvar, men det har dykt upp en hel del bedragare under åren, säger Jacques Patenet som är chef för myndigheten.

Bland annat dök en man upp på en polisstation utanför Paris 1979 och påstod att hans kompis blivit kidnappad av utomjordlingar. Ett skarpt ljud hade dykt upp och svalt hans bil påstod han. Flera dagar senare hade kompisen kommit ut ur ett starkt ljus mitt på ett fält. Utredningen gick så långt att man till och med tog ett blodprov på mannen men allt avfärdades som en bluff, enligt AP.

Ett annat svårförklarlig falla var två piloter som flög ett Air France plan 1994. De såg ett stort brun-rött diskusformat objekt som svävade vid horisonten, och dessutom hela tiden skiftade form. Ingen förklaringar har ännu idag hittats.

metroteknik.se

//

Länk till arkivet finns på metroteknik.se

//

Bilder finns på scanpix. Sök på UFO

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro