ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frankrike hoppas på flickan

TT-Metro · 10 Sep 2012
Uppdaterad 10 Sep 2012
I går väcktes den brittiska flicka av läkare på sjukhuset i Grenoble av läkare  och polisen hoppas nu att hon ska kunna bidra med information.

I går väcktes den brittiska flicka av läkare på sjukhuset i Grenoble av läkare  och polisen hoppas nu att hon ska kunna bidra med information. Foto: AP


Polisens hopp efter massakern i Alperna står nu till den sjuåriga flicka som tillsammans med sin fyraåriga syster överlevde skottlossningen. Sjuåringen har vaknat ur sin koma och vaktas av tungt beväpnade poliser.

klar

Artikellänk är kopierad

I går väckte läkare den sjuåriga flicka som överlevde massakern i franska Alperna förra veckan. Sjuåringen har legat i konstgjord koma för att undvika hjärnskador efter att ha skottskadats.

Nu står polisens förhoppningar till att flickan så småningsom ska kunna bidra med information till utredningen. Utanför sjukhuset där hon vårdas står ett 30-tal tungt beväpnade poliser, rapporterar Aftonbladet.

– Hon är bättre och hennes tillstånd förbättras lite hela tiden. Hon kommer att kunna förhöras, men när är svårt att säga. Vi behöver grönt ljus från läkarna först, säger åklagaren Eric Maillaud till Reuters.

Flickans fyraåriga syster, som överlevde massakern genom att gömma sig under sin dödade mammas kjol, har hämtats hem till Storbritannien av släktingar och socialarbetare.

Samtidigt fortsatte den franska polisen att genomsöka platsen där den brittisk-svenska familjen och en fransk cyklist sköts ihjäl förra veckan. Familjens hus i England undersöks också i hopp om att hitta ledtrådar.

Enligt medieuppgifter förelåg det en ekonomisk tvist mellan den mördade britten och hans bror. Dagarna efter mordet tog brodern självmant kontakt med brittisk polis och förnekade uppgifterna. Han har hörts flera gånger. En anonym poliskälla sa att förhören fortsatte i går.

klar

Artikellänk är kopierad

TT-Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro