ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frankrike varnar för att kemiska och biologiska vapen kan användas

Niklas Sandberg · 19 Nov 2015
Uppdaterad 19 Nov 2015
Franska regeringen varnar nu för kempiska och biologiska vapen.

Franska regeringen varnar nu för kempiska och biologiska vapen. Foto: TT


Frankrikes premiärminister Manuel Valls varnade för under torsdagen att kemiska och biologiska vapen kan användas av terrorister. Samtidigt har sex räder utförts i Molenbeek i Belgien, den stad där terroristerna uppges ha bott, i jakt på misstänkta.

klar

Artikellänk är kopierad

Terrorister i samma nätverk som attentatsmännen i Paris kan komma att använda kemiska och biologiska vapen. Detta varnade Frankrikes premiärminister Manuel Valls för under torsdagen, enligt AP.

Valls varning skedde i samband med att han uppmanade det franska parlamentet att utöka tiden för undantagstillstånd i landet med tre månader. Förslaget ska diskuteras i parlamentet idag och under morgondagen.

Under torsdagsmorgonen har även sex nya räder gjorts i förorten Molenbeek i Bryssel och i närliggande områden i jakten på terrorister. Molenbeek har tidigare uppmärksammats som boplats för de misstänkta terroristerna som utförde dådet i Paris.

Enligt en källa till AP vid den belgiska åklagarmyndigheten har räderna koppling till Bilal Hadfi, en av terroristerna som vid nationalarenan i Paris, Stade de France, utlöste självmordsbälten.

►LÄS MER: Han jagas över hela världen efter terrordåden i Paris

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro