ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frans äger genrepet

Linda Hellum · 11 Mar 2016
Uppdaterad 11 Mar 2016
Frans är fortfarande storfavorit i Melodfestivalen inför lördagens final.

Frans är fortfarande storfavorit i Melodfestivalen inför lördagens final. Foto: TT bild


Alla bidrag får jubel och applåder. Men ingen har arenan i sitt grepp bättre än Frans under fredagens publika genrep av Melodifestivalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Panetoz.
Panetoz.Foto: TT bild
Lisa Ajax.
Lisa Ajax.Foto: TT bild
SaRaha.
SaRaha.Foto: TT bild
Wiliam Spetz och GIna Dirawi.
Wiliam Spetz och GIna Dirawi.Foto: TT bild
David Lindgren.
David Lindgren.Foto: TT bild
Molly Sandén.
Molly Sandén.Foto: TT bild
Oscar Zia.
Oscar Zia.Foto: TT bild
Boris René.
Boris René.Foto: TT bild
Ace Wilder.
Ace Wilder.Foto: TT bild
Wiktoria.
Wiktoria.Foto: TT bild
Samir & Viktor.
Samir & Viktor.Foto: TT bild

Showen startar med en återblick på Gina Dirawis och William Spetz första videor på Youtube, båda 2009, och påtalar att de nu minsann leder Sveriges största underhållningsprogram. De inledde ju båda sina karriärer med att bli vlogg-stjärnor (videoblogg).

För att hotta upp uppmaningen att telefonrösta (vilket gått ned på grund av apprösterna) så gör Gina och William det ackompanjerade av pyroeffekter.

Just pyroeffekter använder Panetoz i finalen av sitt nummer ”Håll om mig hårt”, efter att det inledande numret sätter ribban högt när det gäller publikgensvar. Deras energiska och välregisserade men ändå spontana nummer får stort jubel i Friends Arena.

Och musikfesten är igång.

Alla artister får jubel och applåder mer eller mindre. De som sticker ut är inte helt oväntat Molly Sandén, Ace Wilder, Oscar Zia och SaRaha. Men den som riktigt får publiken att klappa i takt är Boris René med hans medryckande ”Put your love on me”.

Det vill säga tills Frans intar scenen. 17-åringen fullständigt äger arenan. Det blir svårt för de övriga artisterna att utmana artisten som senast sågs som 8-åring när han sjöng ”He’s Da man”, en hyllningslåt till Zlatan. Det är fullkomligt magisk stämning när publiken jublar och klappar till hans lugna men svängiga ”If I were sorry” och Frans själv är synligt tagen av publikens stöd. Han fnissar till lite, men snubblar faktiskt aldrig på orden. Tonåringen pallar favorittrycket och bara njuter.

Därefter tar Wiktoria in scenen med sin ”Save me” och lyckas faktiskt förvalta publikens glädje. Hennes låt har också seglat upp som en favorit bakom Frans.

Den sista akten Samir & Viktor toppar musikfesten med ”Bada nakna”, med vatten och mer naket än någonsin, för killarna sliter inte bara av sig tröjorna utan nu även byxorna. Jublet är naturligtvis totalt när de står där i blå respektive röda badbyxor.

– Det gick jättebra!, berättade Viktor för Metro efter genrepet och Samir inflikade:

– Alla rep har känts bra varje gång, men i dag var det jättebra. Det gick bra med byxorna, vi har tränat som fan på det.

Så ni ska fullfölja med detta att ta av byxorna?

– Absolut!

Samir berättar att hans pappa var arg först när han hörde om det.

– Sen sa han: om du vinner då tar jag också av mig byxorna!

Under torsdagens repetitioner inför press men utan publik tog killarna av sig till kalsonger, men nu blir det ”bara” badbyxor.

– Badbyxorna var för att det inte skulle bli för mycket. Vi kom fram till det senare, berättar Viktor.

Pausunderhållningen är något utöver det vanliga i Melodifestivalen 2016. Med anledning av 15-års jubiléet av Melodifestivalen på turné, bjuds publiken på ett maffigt stjärnmedley med bland många andra Magnus Carlsson, Charlotte Perrelli och Andreas Johnson. Du finner hela listan här nedan.

Humorinslagen med Dramaten-skådisar som läser texter från Melodifestivalen kulminerar i att Pernilla August och Michael Nyqvist gör en härlig tolkning av Timoteijs ”Kom” som var med i Melodifestivalen 2010. Det drog ned många skratt bland publiken men inte lika mycket skratt som när Sarah Dawn Finer är gör sin humorkaraktär Linda Woodruff som tar sig an svenska artister och företeelser.

Jonas Gardell kör sin uppskattade schlagerskola live på scenen under finalen och Måns Zelmerlöw gör ett ståpäls-uppträdande med sin ”Heroes” där den animerade lilla pojken blir en livs levande dito och duon backas av ett gäng dansande och sjungande barn.

Programledarna jobbar otvunget tillsammans, även om det blev lite små missöden att jobba på.

Bland annat ställde sig William Spetz på Ginas släp till en lång blommig klänning.

– Du får klippa av den där till imorgon, kommenterade William.

Det visar sig på lördag kväll klockan 20.00 när Melodifestivalen sänds.

Melodifestivalsstjärnorna som uppträder i Medleyt:

DJ Mendez, backad Rongedahls

Mariette

Timoteij

Brandsta City släckers

Linus Svenning

Sarah Dawn Finer

Magnus Carlsson

Caroline af Ugglas

Andreas Johnson

Nanne Grönvall

Anton Ewald

Kikki och Bettan

BWO, representerade av Martin Rolinski

Charlotte Perrelli

After Dark

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Hellum
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro