ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frans: "Det är en sjukt rolig grej"

Linda Hellum · 12 Mar 2016
Uppdaterad 12 Mar 2016

Favoriten i Melodifestivalen levererade och vann. Se vinnarintervjun i "Frans Arena".

klar

Artikellänk är kopierad

De var utsålt på Friends Arena i Solna norr om Stockholm när årets vinnare av Melodifestivalen skulle koras. Arenan pulserade av glädje och en entusiastisk publik, för att inte tala om alla miljoner tv-tittare.

Men någon spänning var det aldrig tal om.

Det blev som väntat Frans som tog hem segertiteln och statyetten ”Sångfågeln”, designad av Ernst Billgren. Hans ”If I were sorry” och tonåringens framträdande av låten har blivit en stor succé. Att låten utreddes för plagiat på grund av sina likheter med Matt Simons ”Catch & release”, var bara ett obetydligt fartgupp på Frans väg till första platsen. Innan finalen hade hans bidrag sålt platina.

Och när han sjöng "If I Were sorry" förvandlades Friends Arena till Frans Arena.

De internationella juryrösterna placerade först Oscar Zia i topp, men med bara en poäng före Frans. När folkets röster presenterades var Frans segerglädje total.

När Metro pratade med honom på presskonferensen var det en glad men trött sångare som svarade på frågor och tog emot gratulationer.

Nu kanske Friends Arena borde döpas om till Frans Arena?

– Haha, Nej, det borde det inte.

Före det här sade du att det här var en väldigt rolig grej, hur känner du nu?

– Vi behåller samma koncept. Det är fortfarande en rolig grej, nu ska jag bara njuta.

Kvällens show leddes av Gina Dirawi den här gången med hjälp av William Spetz. Det var 15-års jubileum av Melodifestivalen på turné så SVT slog ännu mer på stort än vanligt med bland annat ett bejublat medley av artister som Charlotte Perrelli, Magnus Carlsson och Nanne Grönvall som har medverkat under åren.

Måns Zelmerlöw gjorde sin ”Heroes” där den animerade pojken blivit verklig och duon framträdde tillsammans med ett gäng sjungande och dansande barn.

Jonas Gardell drog mer skratt än någonsin med sin schlagerskola som den här gången levererades live från scen. Och Sarah Dawn Finer gjorde sin humorfigur Lynda Woodruff med större framgång än någonsin.

Och Gina Dirawi var återigen ett komiskt geni i green room där hon skojade med artisterna. 

Nu är det inte så länge kvar till Eurovision song contest i Globen, Stockholm, den 10-14 maj och det återstår att seom Frans charm räcker till att erövra hela Europa också. Men innan dess har han tid på sig att njuta ordentligt av vinsten i Frans Arena, förlåt Friends Arena.

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Hellum
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro