ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fransk journalist: Det hade kunnat vara jag

Pontus Ahlkvist · 14 Nov 2015
Uppdaterad 14 Nov 2015

Foto: Montage/TT/Privat


Dagen efter attackerna rapporterar den franska journalisten Anaïs om de hemska händelserna som inträffade under fredagen. "Det är mitt Paris, och de attackerade det. Nu känns det inte tryggt någonstans", säger hon om hur det känns dagen efter händelserna.

klar

Artikellänk är kopierad

När rapporterna om skjutningarna på Bataclan började trilla in satt Anaïs, journalist på franska Metronews, tillsammans med några vänner på en bar i tjugonde arrondissemanget, inte långt därifrån.

– Vi bestämde oss för att gå hem till mig, till fots. Vi vågade inte ta tunnelbanan. Det var väldigt obehagligt eftersom vi visste att terroristerna var nära, säger hon.

Under kvällen hade hon telefonkontakt med en vän inne på Bataclan, konserthuset där den dödligaste av nattens attentat ägde rum.

– Han befann sig inne på Bataclan när två män började skjuta omkring sig. Han flydde genom att klättra upp på scenen, säger hon.

I dag skulle Anaïs ha varit ledig, men precis som resten av redaktionen har hon blivit inringd för att jobba. Stämningen i Paris beskriver hon som lugn, "som efter en storm".

– Jag kan inte låta bli att tänka att det hade kunnat vara jag. Jag var stammis på flera av de här ställena, säger hon.

Hur känns det i dag?

– Det är mitt Paris, och de attackerade det. Nu känns det inte tryggt någonstans, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Ahlkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro