ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fransmän är sämst på engelska i EU

Ida Gustafsson · 8 Nov 2015
Uppdaterad 8 Nov 2015
Fransmännen är sämst i hela EU på att prata engelska.

Fransmännen är sämst i hela EU på att prata engelska. Foto: Alamy


Tidigare i veckan stod det klart att svenskar var bäst på att lära sig engelska. Men vilka är dåliga på språket? Jo, fransmännen – de är sämst i hela EU.

klar

Artikellänk är kopierad

Fransmän har ett rykte om sig om att de endast vill prata franska med turister som besöker landet. Vilket nu kan ha fått sin förklaring. Fransmännen är sämst på engelska – i hela EU. 

► LÄS MER: Svenskar bäst i världen på engelska

I testet från språkföretaget Education First, EF, som ju svenskarna vann (hurra för oss) så lyckades inte fransmännen lika bra. De kom på 37:e plats av 70 deltagande länder och blev därmed sämst i hela EU, skriver franska The Local.

EF skriver i sitt utlåtande att Frankrike är så långt efter sina grannar att deras engelskakunskaper är jämförbara med länderna i de östra utkanterna av Europa. Nenad Djokic, EF:s Frankrikechef förklarar för The Local varför fransmännen är dåliga på engelska.

– Problemet är att det finns en splittring i Frankrike. En del människor inser att det viktigt med engelska för affärer, jobb i utlandet och vid utlandresor, medan den intellektuella eliten anser att det primära fokuset bör ligga på att sprida franska världen över. 

► LÄS MER: Quiz: Hur bra är du egentligen på det engelska språket?  

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro