ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fransman halshuggen av al-Qaida

Johan Nylander · 21 Mar 2013
Uppdaterad 21 Mar 2013

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Frankrikes president har slutat betala mutor till gisslantagare, skriver Dagens Nyheter. Nu uppges kidnappade franska affärsmannen Philippe Verdon ha blivit halshuggen av al-Qaida i Mali.

– Jag har inga illusioner om vad som har hänt. Jag väntar på att den dåliga nyheten ska bekräftas. Jag är inte i stånd att uttrycka mig, sa Jean-Pierre Verdon, pappa till Philippe Verdon, till AFP.

I november 2011 togs Philippe Verdon som gissland tillsammans med landsmannen Serge Lazarevic, troligen av terrororganisationen Aqim, al-Qaida i islamiska Maghreb, skriver DN. De är bland Frankrikes halvdussin gisslan i Mali.

Även svenske Johan Gustafsson sitter gisslan i Mali.

Mauretanska nyhetsbyrån Nouakchott rapporterar att Philippe Verdon dödades den 10 mars.

Franskrikes president François Hollandes uppges ha inlett en ny tuffare linje mot gisslantagare och vägrar betala ut lösesummor i miljonklassen.

– Militären är inte där för att förhandla, säger Thierry Burkhard på den franska militärstaben till DN. Tvärtom så har fransk militären fått tydliga order från överbefälhavaren François Hollande att ”förinta” terroristerna – eller ”om möjligt” ta dem till fångar.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro