ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fräsch svensk sommar

Menyse.com · 4 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Att äta svenskt behöver inte innebära köttbullar och potatismos. Prova istället min ugnsbakade gösfilé med primörer. Toppa rårakan med rom från Kalix eller gör min ljuvliga mousse på svenska bär. 

Ugnsbakad gös med primörer

4 portioner

640 g gösfilé12  minimorötter (primör)8 minirödbetor (primör)4 minipalsternackor (primör)12 gröna minisparrisarMatfett till ugnsformÖrtsmör (se recept här bredvid)Tillagning1. Primörer: Skala morötter, rödbetor och palsternacka. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i alla primörerna utom sparrisen. Koka dem i 3–5 minuter. Sätt ugnen på 200ºC.

2. Fisk: Smöra ett ugnssäkert fat. Lägg filéerna i mitten och primörerna runt om. Klicka över örtsmö-ret. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt.

Smultronmousse med cashew

4 portioner

2.5 dl osaltade cashewnötter5 dl frysta smultron (eller jordgubbar)100 g färska blåbärTillagning1. Häll nötter och smultron i en matberedare.Mixa väl till en slät mousse.

2. Stek blåbären utan fett hastigt i en panna.

3. Lägg moussen i glas och toppa med varma blåbär.

Råraka med löjrom

4 portioner

8 stycken potatisar100 g löjrom1 dl gräddfil4 blad ramslök (el. gräslök)Olivolja till stekningSaltTillagning1. Riv potatisen grovt.Lägg i en bunke med kallt vatten. Rör om. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av.Salta lätt.

2. Hetta upp olivolja i en panna på medelhög värme. Lägg ut en lagom klick potatis och platta till med en stekspade. Stek cirka 3 minuter på var sida tills gyllenbrun färg.

3. Finstrimla ramslök.

4. Lägg rårakorna på tallrikar. Servera med gräddfil, rom och ramslök.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro