ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fredrik Eklund vill lyfta människor som känner sig annorlunda

Filip Häggberg · 28 Jun 2017
Uppdaterad 29 Jun 2017
"Vi firar mänskligheten, vi firar att människor får vara den de är", säger Eklund om New York Pride.

"Vi firar mänskligheten, vi firar att människor får vara den de är", säger Eklund om New York Pride. Foto: Paul Seibert


Kändismäklaren Fredrik Eklund har släppt låten It gets better” – en låt han tågade i takt till under helgens prideparad i New York. "Den har ett jätteviktigt budskap", säger Fredrik Eklund i en intervju med Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Den svenska mäklaren Fredrik Eklund har främst gjort sig känd i den amerikanska serien ”Million Dollar Listing” och med sin bok ”Sälj”.

Nu kan han också titulera sig som musiker. Inför New York Pride släppte Eklund nämligen låten ”It gets better”, något som Metro kunde avslöja i fredags. En del av låtens intäkter kommer att gå till organisationen ”It gets better project”, som stöttar unga hbtq-personer.

– Den har ett jätteviktigt budskap. På omslaget är det en bild på mig från när jag var sju år gammal, med grönt sprayat hår. Jag var bara en liten pojke. Jag kan inte säga att jag kände mig ensam, jag hade en fin familj och fina vänner – men jag kände mig annorlunda. Och nu har jag kommit så långt. Jag hoppas att det kan vara upplyftande för andra som någon gång känt sig annorlunda eller utanför, säger Fredrik Eklund till Metro.

Omslaget till It gets better – med en sjuårig Fredrik Eklund.
Omslaget till It gets better – med en sjuårig Fredrik Eklund.

Enligt honom vänder sig inte låten bara till hbtq-personer.

– Det behöver inte handla om att vara gay, utan budskapet kan appliceras på alla som känner sig annorlunda.

Fredrik Eklund har tidigare inte engagerat sig speciellt mycket i Pride- och hbtq-frågor, berättar han. Men hans framträdanden i TV har uppskattats.

– Jag har fått jättemycket bra respons på det. Att jag och min man Derek är så pass öppna och har bjudit mycket på vårt privatliv. Det har varit inspirerande för andra.

Helgens New York Pride, beskriver han som en riktig folkfest.

– Vi firar mänskligheten, vi firar att människor får vara den de är. Vi firar att folk är olika, och att olikhet är härligt. New York som stad är väldigt öppen, här är det ingen som bryr sig om att man är gay, säger Fredrik Eklund och fortsätter:

Är det mer öppet än i Sverige?

– Jag har inte varit så mycket i Sverige sedan jag flyttade till New York, men jag har uppfattat Sverige som väldigt öppet också. Jag är hur tacksam som helst över att jag fick växa upp i Sverige, och våga vara annorlunda och gå min egen väg.

– Alla har inte haft den turen som jag har haft. Någon annan kanske tycker att det är jättejobbigt att känna sig annorlunda. Då hoppas jag att de får höra låten, och tänka: ”Kolla på den där galna killen, som vågar spela in en låt och vara sig själv. Då kanske jag också vågar vara mig själv”, avslutar Fredrik Eklund.

pil
Fredrik Eklund

Ålder: 40 år.

Bor: New York, USA.

Gör: Fastighetsmäklare.

Även känd för: Medverkat i samtliga säsonger av realityserien ”Million Dollar Listing”, skrivit boken ”The Sell”.

pil
It gets better project

En ideell organisation som arbetar för bättre rättigheter för hbtq-personer. ”It gets better project” riktar sig främst in på tonåringar – och vill påminna dem om att de inte är ensamma.

Källa: Källa: It gets better project

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro