ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fredrik har varit otrogen mot sin fru med tio kvinnor: Förkastligt”

Johan Wikén · 24 Nov 2015
Uppdaterad 25 Nov 2015
Genom otrohetssajten kommer Fredrik i kontakt med kvinnor att bedra sin fru med.

Genom otrohetssajten kommer Fredrik i kontakt med kvinnor att bedra sin fru med. Foto: Alamy


Fredrik är i 40-årsåldern och lever ett vanligt liv med fru och barn. Men han lever också ett hemligt dubbelliv – på otrohetssajter. Just nu träffar jag tre kvinnor”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter många år med sin partner skulle Stockholmaren Fredrik vara otrogen för första gången. Han hade fått kontakt med en kvinna genom otrohetssajten Victoria Milan.

– Jag var ruskigt stressad och nervös. Vi hade bokat ett hotellrum som vi skulle träffas i. Jag tänkte att ett kamerateam skulle möta mig när jag öppnade dörren. Att de hade något nytt program som avslöjade otrogna. Det var fruktansvärt och blev också dåligt. Vi träffades aldrig igen.

►LÄS MER: Privatdetektiven: Så vet du om din partner är otrogen

Det var för drygt ett år sedan. Sedan dess har Fredrik träffat ungefär tio kvinnor som han har bedragit sin fru med. Vissa har även de varit gifta.

– Några av tjejerna jag träffar undrar varför min fru inte fattar det här. Jag är ute på kvällar och kommer hem nyduschad. Hon kanske anar men blundar för det.

Han berättar att de inte har ett särskilt bra förhållande. Det är mycket möjligt att det slutar med skilsmässa, tror Fredrik.

– Moraliskt är det förkastligt mot min partner. Jag kan inte försvara det. Det rätta hade varit att säga att jag inte vill leva med henne. Hon förtjänar inte den här behandlingen, men inte heller slaget i ansiktet att få veta.

Det är en insikt som han har kommit fram till först nu under hösten.

– Om det är så här jag ska hålla på så fungerar det ju inte.

LÄS MER: Sofie, 20, om sitt sexmissbruk: ”Gick hem med människor jag inte kände”

För att inte avslöja sitt hemliga dubbelliv gäller det att vara försiktig. Det är ingen i hans vänskapskrets som känner till hans äventyr genom otrohetssajten.

– Jag är anonym. Jag har ett mejlkonto som inte har något med mig i den verkliga världen att göra.

Det börjar ofta med att han chattar på Victoria Milan för att sedan gå över till appen Kik där det också går att vara anonym. För tillfället träffar Fredrik tre kvinnor, utöver sin fru.

– Det är mycket killar och väldigt lite tjejer på de här sajterna. Man får lite svar. Skickar man brev till 30 tjejer kanske man får svar från fem.

Fredrik ville vara anonym och heter egentligen något annat.

LÄS MER: De måste berätta hur de har sex för att få stanna i Sverige

Anna Bennich Karlstedt, psykolog.
Anna Bennich Karlstedt, psykolog.Foto: Michael Ågren

Psykologen: Tecken på att din partner är otrogen

Anna Bennich Karlstedt, som är legitimerad psykolog, föreläsare och författare, menar att det finns flera olika faktorer som kan leda till otrohet.

– Vanliga orsaker är tristess, brist på intimitet, förälskelse, ett ökat behov av bekräftelse eller spänning, säger hon.

Det kan vara så att man har haft fullt upp med småbarn, renoveringar eller jobb och känner att livet flyger förbi.         

– Många drabbas av livskriser som leder till grubblerier kring hur livet blev eller borde vara. Det kan göra att man lyfter blicken och vänder sig utåt.

Finns det några tecken som tyder på att ens partner är otrogen?

Ibland, men man ska nog inte räkna med det. Om man ofta är otrogen och inte känner så mycket skuld av det så kan man leva på ganska så vanligt därhemma, säger Anna Bennich Karlstedt.

Hon säger dock att en del vittnar om att partnern är lite mer frånvarande, mer i sin telefon och inte lika kontaktsökande.

– Kanske minskar också intimitetsbeteenden, men det är långt ifrån alltid.

Att använda otrohetssajter försvaras i många fall med att det har räddat förhållanden, att det gett en extra krydda, enligt Anna Bennich Karlstedt.

– Jag är dock övertygad om att bra många fler förhållanden går i kras och slutar i olycka. Krydda kan man skaffa på andra sätt än genom lögner och svek.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro