ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fredrik skrev bögjävel i sin panna – för att visa att orden inte längre når hans inre

Hugo Ewald · 26 Jul 2015
Uppdaterad 18 Sep 2015

Foto: Privat


27-åriga Fredrik Sinkkonen blev efter år av glåpord trött på att kallas bögjävel. Som ett ställningstagande har han nu börjat skriva bögjävel” i sin panna. ”Jag vill visa att orden inte kommer nå mitt inre", säger Fredrik till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

När 27-åriga Fredrik Sinkkonen var ute på stan med sin sambo och hund i Örebro stannar plötsligt en bil upp. Föraren tittar ut, skriker ”bögjävel” och åker sedan vidare. En månad senare, i samband med att han hållt en föreläsning om hur det är att vara homosexuell, får han en idé.

Han tar en penna, och skriver ”bögjävel” i sin panna. – Jag kände att jag borde göra någonting. Jag tänkte att det vore bra att skriva på huden för att visa att det inte kommer nå mitt inre. Det når ytan men försvinner.

Fredrik la upp bilden på sitt ansikte med sin målade panna på Facebook.► LÄS MER: Hon vill modernisera slöjan – hotades: "Det väckte en hatstorm"

”Bögjävel! Ett ord som jag inte bara hört en eller två gånger i mitt liv, utan per år. Ett ord som blivit ett med mig. Ett ord som har blivit "normalt" för mig. Men varför ska jag känna att det är okej att höra det ordet? Varför ska jag behöva höra det ordet bara för att jag är jag? Bara för att jag älskar någon av samma kön? Jag vägrar acceptera det! Jag vägrar ta den skiten fler gånger! Jag bär ordet "Bögjävel" enbart för att visa att ordet inte längre når mitt inre - att det stannar på ytan hur ofta jag än får höra det. #bögjävel”, skriver han i inlägget.

För Metro berättar Fredrik att han fått mycket stöd efter inlägget- Han berättar också hur det känns att ha fått utstå glåpord så länge.

– På något sätt har jag börjat känna att det är normalt, men samtidigt känner jag att det är sjukt att jag ska behöva känna den här känslan, att man förväntar sig att man ska få höra det här ordet. Ingen ska behöva höra det ordet, säger han.► LÄS MER: "Jag är väl för helvete inte bög!"

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro