ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Friade 16-åringen tillbaka där Riccardo sparkades ihjäl

Petter Sundsten · 17 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
”Efterlysts” Hasse Aaro besöker brottsplatsen tillsammans med den friade 16-åringen, som berättar vad han minns från kvällen.

”Efterlysts” Hasse Aaro besöker brottsplatsen tillsammans med den friade 16-åringen, som berättar vad han minns från kvällen. Foto: TV3


klar

Artikellänk är kopierad

Han friades från dödsmisshandeln mot Riccardo. Nu berättar han för första gången öppet om sina upplevelser.– Jag ser hur en kille sparkar en spark mot Riccardos bröst. Då ligger Riccardo ner, säger han till ”Efterlyst”.

Sextonåringen var åtalad för mord på Riccardo. Tre av hans kompisar fälldes för grov misshandel och vållande till annans död. Själv friades han helt av Stockholms tingsrätt. Tillsammans med ”Efterlyst”-teamet återvänder han till platsen för dödsmisshandeln – Kungsholms hamnplan 3, på Kungsholmen.

Enligt 16-åringen ser han Riccardo jagas nedför gatan mot Norr Mälarstrand. Själv springer han efter.– Sedan samlas den här klungan. Jag ser en hoppande rörelse av en annan person.Som du uppfattar det, är det två personer som utför våld mot honom? frågar programledaren Hasse Aro.– Ja, svarar 16-åringen.– Jag fortsätter springa ner. Någon i klungan skriker ”polisen” och då springer de här personerna upp samma väg. Då ligger Riccardo där nere, jag står där och han är medvetslös.

Vad tänker du i dag?– Det är hemskt. Det får inte hända. Jag vet inte vad jag ska säga, säger 16-åringen.

Hur känner du inför att de dömda är dina kompisar?– Det är ... ja ... det känns ... jag vill inte gå in på det, men det är jobbigt.Sextonåringen och hans pappa berättar också om hoten som familjen utsatts för både före, under och efter rättegången.

– Vi har inte bott på samma ställe i mer än tre till fyra dagar, säger 16-åringen till ”Efterlyst”.– Vi har fått hot precis varje vecka, det har varit mindre och det har varit grövre. Jag har fått telefonsamtal och fått förvarningar att inte göra vissa saker, säger 16-åringens pappa.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro