ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frias från våldtäkt på 13-åring – trots nakenbilder

Evelina Olsson · 16 Maj 2011
Uppdaterad 16 Maj 2011

Dömdes till fyra års fängelse. Frias – trots bevis som talar "med styrka för att samlag förekommit". Hovrätten: Flickans berättelse saknar "inlevelse".

klar

Artikellänk är kopierad

Sms, MMS och hundratals pornografiska fotografier "talar med styrka" för att samlag har förkommit mellan mannen och den 13-åriga flickan. Men Hovrätten anser att utredningen är bristfällig och att flickans berättelse bland annat saknar ”inlevelse” och friar därför mannen från misstankarna om våldtäkt mot barn och det tidigare utdömda straffet på fyra års fängelse. 38-åringen döms för utnyttjande av barn för sexuell posering, ett brott han erkände. Den då 13-åriga flickan sökte sig till familjen eftersom hennes egna hemförhållanden var svåra. Hon blev, som hon utrycker det själv, en ”extradotter”. Mannen, som erkänner att han haft känslor för flickan, övertalade henne att posera för honom. – Hon var vacker naken, säger han i förhör. På flera av bilderna hade flickan fått olika föremål uppstoppade i sitt underliv. Hon berättade i förhör att det hela snart övergick ledde till ett sexuellt förhållande. Mannen åtalades vid Lunds tingsrätt för våldtäkter vid minst 20 tillfällen, både analt, oralt, vaginalt, med fingrarna och med olika föremål. Men Hovrätten anser inte att bevisen räcker. Rätten anmärker också på att ingen utredning gjorts kring flickans läkarbesök som hon gjorde med anledning om bland annat blödningar i underlivet.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro