ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frida bröt ihop på genrepet

Sara Stolt · 21 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Jag vågar inte. Jag borde ha gjort något åt det innan men har tandläkarskräck, säger Frida om tandvärken, som bara är en liten del av anledningen till att repetitionen gick åt skogen.  

– Jag vågar inte. Jag borde ha gjort något åt det innan men har tandläkarskräck, säger Frida om tandvärken, som bara är en liten del av anledningen till att repetitionen gick åt skogen.   Foto: Jessica Gow/SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Här är scenen som knäcker "Dunka mig"-Frida. Skräcken inför lördagens delfinal tvingar fram tårar under repetitionerna. – Jag har panikångest. På riktigt, säger hon.Frida Muranius är så långt ifrån lugn man kan komma. Så snart hon anlände till tävlingsstaden Linköping ville hon därifrån.– Jag brukar vara så jävla trevlig så alla tog det som ett skämt när vi satt i bilen och jag var sur. Men det här är verkligen på riktigt, sä-g­er Frida.

Hon vaknade med feber, tandvärk, förkylning och halsont. Men det är inte sjuk­domen hon oroar sig över utan vilka uttryck nervositeten ska ta sig på scenen.– Det är det där med hur man rör sig, att det blir stelt som fan, säger hon.– När jag blir nervös stoppar jag handen i bakfickan och blir tyst och tillbaka­dragen, tillägger hon.

Hon berättar att hon har riktig panikångest och att det kan påverka showen.– Är det så pass? undrar hennes sidekick Headline, eller Lariemar Krokvik.– Ja. Panikångest. Varför tror du att jag började böla mitt på arenan? säger Frida.

Hur kommer det här sig?– Jag vet inte. Det har aldrig hänt mig innan. Jag ville bara hem när vi repeterade.

Hon tror inte att de som gillade hitten ”Dunka mig” är mildare i sin be­dömning av henne eller att det är en fördel att hon är igenkänd.– Så är det verkligen inte. Och vadå, och journalister är mina vänner också? – Mest av allt är jag rädd för att misslyckas inför mig själv, tillägger hon.Headline säger:– Det hade varit värre om båda var nervösa. Frida får luta sig mot mig och kören.

I onsdags ändrades kore­ografin eftersom showen var för rörig, enligt Headline.

Mer premiärnerver

FÖRTRÄNGNING. Killarna i Eskobar börjar också bli nervösa.– Vi har varit instängda i en källare i tio månader. Nu har vi släppts ut. Det är ju läbbigt, säger Robert Birming i bandet, som nyligen avslutade arbetet med kommande skivan.

Förträngning är gruppens knep för att inte bli för oroliga. Därför har de inte full koll på vad som ska hända under morgondagen och ingen i gruppen har heller sett tidigare delfinaler.– Det är det här med reg­ler och vilka man tävlar mot, säger gitarristen Fredrik Zäll.– Jag vet inte vilka som tävlar. Är det tio stycken? undrar Robert.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro