ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frida Eldebrink, 19, är bäst i världen

Peter Löwendahl-Nyrén · 7 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

STJÄRNA. Namnet förpliktigar för Frida Eldebrink. Och nu har hon börjat infria. Silver i U 19-VM i söndags och Frida blev utsedd till turneringens bäste spelare.Är det här det ultimata genombrottet för svensk dambasket?– Det kan det säkert vara.

Hur bra trodde ni att ni var före turneringen?– Vi satsade på kvartsfinal. Det trodde vi inte var en omöjlighet. Sedan vann vi de här första matcherna, och kände att det går ju, vi slår de här lagen, så fick vi ett väldigt självförtroende och bara körde på.

Kommer seniorlandslaget att bli lika bra?– Det kommer vara väldigt bra. U 16 kom femma i EM också, det ser väldigt bra ut.

Vad händer nu?– Efter landslagssäsongen blir det Södertälje.

Finns det inga proffsplaner?– Inte just nu.

Vad är drömmen?– Att få bli proffs och spela i Euroleague. Att kunna leva på basketen.

Och drömlaget?– Moskva. De är ett av de bästa Euroleague-lagen.

Din tvillingsyster Elin var också med i U19-VM – om du är världens bäste U19-spelare, hur bra är hon?– Hon är i stort sett lika bra, men det gick väl lite bättre för mig i den här turneringen än det gjorde för syrran.

Ni har lite kända idrottsmän i släkten, farbror Anders och pappa Kenth. Vad har de betytt?– De har gett tips hur man tränar och sånt där. Pappa har varit en förebild.

Fast de ägnade sig inte åt basket. Varför blev det basket för er?– Våran storasyster spelade när vi var små, och mamma tränade laget, å vi var alltid med när vi var små, och testade.

Vilka förebilder har du haft inom basketen?– Michael Jordan har ju alltid varit en förebild. Utanför basketen har jag alltid gillat Henrik Larsson.

När du inte är upptagen med att ta silver i U 19-VM – vad gör du då? – Tränar hemma, är med familjen och kompisar. Jag tog precis studenten, nu ska jag jobba halvtid så jag kan träna på morgonen och kvällen. Som det serr ut just nu klarar jag mig på det.

När ska du vara heltidsproffs?– Om tre år kanske, fyra.

Så lång tid?– Första åren får man inte spela så mycket, sen kommer man in i laget, så om fyra år kanske man är etablerad spelare.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl-Nyrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro