ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frida i Self Made: "Mycket står på spel"

Linnea Gustafson · 30 Mar 2017
Uppdaterad 30 Mar 2017
Cameron Hamidi och Frida Josefsson är topprankade inför kvällens veckofinal.

Cameron Hamidi och Frida Josefsson är topprankade inför kvällens veckofinal. Foto: Privat


Den andra veckofinalen i den digitala talangtävlingen Self made avslutas under torsdagskvällen. Den här veckan är det Cameron Hamidi och Frida Josefsson som är topprankade inför kvällens tävling.

klar

Artikellänk är kopierad

Med över 600 gillamarkeringar är det Cameron Hamidi som är rankad etta inför torsdagens veckofinal i Self made som är ett samarbete med Metro. Han rappar sitt bidrag som är en låt han har skrivit själv. 18-åriga Cameron går just nu sista året på Thorildsplans gymnasium i Stockholm och har satsat hårt på musiken senaste året.

– Jag skriver alla mina låtar själv. De blir väldigt känslomässiga och betyder mycket för mig, och är ofta skrivna till personer i min närhet. Målet är att ha kul, men jag vill verkligen satsa på musiken, säger Cameron Hamidi.

Hur känns det inför finalen?

– Jag ser fram emot det och är inte alls nervös, det känns riktigt kul, säger Cameron Hamidi.

Oavsett hur det går i finalen kommer vi kunna se mer av Cameron redan i april då han släpper en ny musikvideo.

En av hans motståndare i tävlingen är 21- åriga Frida Josefsson från Hedemora som bor i Göteborg. Hon studerade tidigare en musikalutbildning men hoppade av när hon insåg att hon ville satsa på popmusik.

– Jag är på väg att flytta tillbaka till Dalarna snart för att kunna få den tid och utrymme jag behöver för att göra låtar och promota mig själv. Jag vill komma till skott och inte vakna en dag och ångra att jag inte satsat, säger Frida Josefsson.

I tävlingen finns ingen jury, utan det är helt och hållet fansen som utser vinnaren. Röstningen pågår under fredag och lördag, och på lördag presenteras vem som blir veckans vinnare.

– För mig känns det som att det är mycket som står på spel eftersom det här är min högsta dröm, säger Frida Josefsson som är rankad tvåa inför torsdagens veckofinal.

Förra veckan var det dock ingen av de två topprankade som gick vidare i veckofinalen. Niklas Carson som var rankad sexa tog hem tävlingen.

Det här är topp 8 inför kvällens final:

1. Cameron Hamidi

2. Frida Josefsson

3. Jennifer Andersson

4. Elin Grafström Persson

5. Ida Rydberg

6. Isabella Celander

7. Mattias Mutlu

8. Andrés Vasquez Åkerlund

pil
FAKTA: Så här fungerar Self Made

Auditions 19 mars – 27 april

Under den här perioden kan du starta en profil och ladda upp din första video. De åtta mest populära videorna under veckan kvalificerar till veckofinal. Veckofinalen sker live på torsdagar via Self Mades plattform och fansen utser vinnaren efter en röstning på lördagar. Vinnaren varje vecka går vidare direkt till nästa steg. Det pågår under sex veckor där antalet som går vidare ökar med en person varje vecka.

Utvecklingsfas 28 april – 8 maj

De 21 deltagare som gått vidare från auditionfasen går in i utvecklingsfasen för att bli coachade av artister, producenter och kända profiler. Fansen utser 12 talanger som går vidare till finalistfasen.

Finalistfas 9 maj – 26 maj

12 finalister får åka till Stockholm för att arbeta med professionella musiker, skapa sin egen musik och uppträda live. Man följer finalisterna på plattformen med en semifinal på Berns Salonger i Stockholm och korar den slutliga vinnaren av Self Made i samband med en livesänd final på Gröna Lund i Stockholm.

Plattformen hittar du här: www.goselfmade.com 

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Gustafson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro