ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frida Nordstrand: Atletico fruktar inte längre Real

Frida Nordstrand · 26 Maj 2016
Uppdaterad 27 Maj 2016

Foto: TT/AP/Francisco Seco/montage


klar

Artikellänk är kopierad

Tänk dig att vara en minut från att få lyfta den finaste av bucklor för att sedan se den ryckas ur dina händer. Tänk dig att den som ryckte åt sig bucklan och står där och lyfter den mot himlen är storebror. Han som du alltid har tävlat emot, alltid velat slå men alltid stått i skuggan av. Ungefär så var det för Atletico Madrid när de för två år sedan förlorade Champions League-finalen mot Real Madrid.

För andra gången på tre år är det nu dags igen – final i den största klubblagsturneringen mellan de två Madridlagen. 

LÄS MER
Frida Nordstrand: Kommer vi få se den största lyfta bucklan?

När Atletico för några dagar sedan bjöd till pressträff försökte alla vi journalister att locka fram de stora orden om revansch och hämnd inför lördagens stora drabbning, men varken coach Diego Simeone eller hans spelare nappade. 

– Det finns ingen revanschlust, bara lust. Den bästa erfarenheten för att vinna en Champions League-final är att ha förlorat den, säger Simeone. 

Atletico har slagit ut Barcelona och Bayern München. Hur har den karismatiske och omåttligt populära tränaren förberett sitt lag för att slå ännu ett storlag? 

– Det finns bara ett ord, ett sätt för oss, svarar han. Och det är jobba. Det är det vi gör, det vi står för, vi jobbar. 

LÄS MER
Frida Nordstrand: Det är jobbigt att vara supporter när det är derby

Vilka av hans spelare är det som ska göra jobbet då? Vilka ska kliva fram och avgöra den största av alla matcher? 

–Jag fokuserar inte på individen, vi är kollektivet.

En efter en bekräftar spelarna. I alla lag finns egon, stjärnor, divor men här har man hittat en sammanhållning där alla gör allt för varandra och den rödvita tröja de bär. Jag får en pratstund med Fernando Torres. 

– Det låter som något alla spelare säger men i Atletico är det sant. Den laganda som finns här har jag inte upplevt i någon annan klubb. Att ständigt vara i Real Madrids skugga har gjort oss starka.

Var och en av killarna i Atletico pratar om sin tränare som om han vore deras pappa, de bedyrar att de lämnar sin själ ute på gräset vid varje träningspass, på varje match. För honom. För laget.

Det låter bra och det är lätt att gilla inställningen. Frågan är om det räcker när stjärnorna från andra sidan Madrid kliver fram med sina tio tio Europacup- och Champions League-titlar runt halsen, med en av de största före-detta spelarna någonsin, Zinedine Zidane, som sin ledare och en av de största nuvarande spelarna, Cristiano Ronaldo på plan?

Real Madrid har aldrig fruktat Atletico. Men nu fruktar inte Atletico längre Real heller. Respekten för brorsan är borta. Lillebror har blivit stor.

LÄS MER
Frida Nordstrand: El Clásico är ingen höjdare bakom kulisserna
klar

Artikellänk är kopierad

Frida Nordstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro