ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frida Nordstrand: Sport kan vara en riktig berg-och-dalbana

Frida NORDSTRAND · 14 Apr 2016
Uppdaterad 15 Apr 2016

Foto: TT/montage


klar

Artikellänk är kopierad

Jag undrar om jag någonsin kommer att bli avtrubbad när det kommer till alla de känslor som idrott framkallar. Efter nio år som sportreporter borde jag kanske blivit yrkesskadad och neutral, men jag känner nästan tvärt om.

Kanske är det en åldersgrej, det sägs ju att man blir blödigare med åren. Eller så är det för att man har följt många av idrottarna så länge och vet vilka resor de har gjort för att nå sitt mål, och lider med dem när de faller på målsnöret. Främst tror jag det handlar om att det har blivit en så stor del av mitt liv, att så många av mina starkaste minnen är relaterade till idrott.

LÄS MER
Frida Nordstrand: Kommer vi få se den största lyfta bucklan?

Den senaste veckan har varit en riktig berg-och-dalbana. Först Sveriges OS-kval i handboll som framkallade där känslorna gick helt bananas. Det lag som vi hade följt sedan EM i Polen, som var totalt uträknade där men grejade kvalplats och nu fantastiskt nog snodde en biljett till Rio rakt ur händerna på Spanien som föll ihop som ett korthus i finalen mot Tyskland. Ett ras som upprepade sig i kvalet och nu missar de OS. Galet lyckorus i ett omklädningsrum, knäpptyst i det andra. 

Pipet i öronen från handbollspubliken i Malmö ersattes av trycket på Etihad i Manchester. Där uteblev den svenska framgången. Zlatan Ibrahimovic dröm om Championsbucklan slocknade ännu en gång och Manchester City tog sig vidare till semifinal för första gången någonsin. En besviken Ibrahimovic som ändå tog sig tid för en intervju och pratade om PSG som en grej och om hans egen framtid som en annan. Min egen tolkning eller bara en del i spelet ska jag låta vara osagt, men det sved att se honom lämna turneringen mot ett lag som de hade kunnat slå.

LÄS MER
Frida Nordstrand: El Clásico är ingen höjdare bakom kulisserna

Samtidigt rullade bilder på skärmarna nere i gångarna under Etihad på Cristiano Ronaldos hattrick som just hade skickat Real Madrid till semi. Och efter några få timmars sömn åkte vi vidare till Madrid där Atletico tog emot och sensationellt slog ut Barcelona på Vicente Calderon. Regerande mästarna ute ur turneringen och total eufori på läktarna.

Ännu en svensk lämnade turneringen då Victor Lindelöf-Nilssons Benfica förlorade mot Bayern Munchen. Bayern, Atletico, Real och City alltså i semifinal.

Åtta lag har blivit fyra och nu ökar farten på den här karusellen, i dag lottas det vilka som möts i semifinalerna. Två matcher från en final på San Siro. Glädje, revansch, kramar och tv-puckshögar. Besvikelse, tårar, ilska och frustration. Jag fullkomligt älskar den här turneringen. 

LÄS MER
Frida Nordstrand: De är starka vinnarkandidater
klar

Artikellänk är kopierad

Frida NORDSTRAND
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro