ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frida och Cameron vidare i Self Made: "Började gråta"

Filip Häggberg · 2 Apr 2017
Uppdaterad 2 Apr 2017
Cameron Hamidi och Frida Josefsson gick vidare från den andra veckofinalen i Self Made.

Cameron Hamidi och Frida Josefsson gick vidare från den andra veckofinalen i Self Made. Foto: Privat


Frida Josefsson och Cameron Hamidi var topprankade inför den andra veckofinalen i Self Made. Båda två levererade – och gick vidare. "Det är helt crazy, jag började gråta när jag fick reda på det", säger Frida Josefsson.

klar

Artikellänk är kopierad

De var topprankade inför den andra veckofinalen av Self Made, talangtävlingen som Metro är mediapartner till. Och varken Cameron Hamidi, 18 år, eller Frida Josefsson, 21 år, behövde bli besvikna – båda tog sig vidare.

– Det känns helt crazy, jag började gråta när jag fick reda på att jag hade gått vidare. Det känns så stort, jag trodde inte att jag skulle reagera så starkt, säger Frida Josefsson.

Frida, som hoppade av sin musikalutbildning när hon insåg att hon ville satsa på popmusik, är tacksam till alla som röstat på henne. I Self Made finns ingen jury, utan det är helt och hållet upp till fansen att rösta fram sin vinnare.

– Jag är så glad över all respons, att folk har lagt ned tid på att rösta på mig. Jag vet att det är en lång väg kvar till slutsegern, men nu känns det riktigt bra, säger hon.

Cameron, som går sista året på gymnasiet på Thorildsplans gymnasium, har satsat hårt på musiken det senaste året.

– Jag skriver alla mina låtar själv. De blir väldigt känslomässiga och betyder mycket för mig, och är ofta skrivna till personer i min närhet. Målet är att ha kul, men jag vill verkligen satsa på musiken, säger han och fortsätter:

– Det betyder jättemycket för mig att gå vidare, det är ett steg närmre min dröm. Jag är överlycklig.

Nästa steg för Frida och Cameron i tävlingen är ”Utvecklingsfasen”, som håller på mellan 28 april och 8 maj. Där ska de bli coachade av artister och producenter tillsammans med de 19 andra deltagare som tagit sig vidare. Från utvecklingsfasen går 12 deltagare vidare till det sista steget – ”Finalistfasen”.

Här kan du se Camerons och Fridas bidrag

pil
FAKTA: Så här fungerar Self Made

Auditions 19 mars – 27 april

Under den här perioden kan du starta en profil och ladda upp din första video. De åtta mest populära videorna under veckan kvalificerar till veckofinal. Veckofinalen sker live på torsdagar via Self Mades plattform och fansen utser vinnaren efter en röstning på lördagar. Vinnaren varje vecka går vidare direkt till nästa steg. Det pågår under sex veckor där antalet som går vidare ökar med en person varje vecka.

Utvecklingsfas 28 april – 8 maj

De 21 deltagare som gått vidare från auditionfasen går in i utvecklingsfasen för att bli coachade av artister, producenter och kända profiler. Fansen utser 12 talanger som går vidare till finalistfasen.

Finalistfas 9 maj – 26 maj

12 finalister får åka till Stockholm för att arbeta med professionella musiker, skapa sin egen musik och uppträda live. Man följer finalisterna på plattformen med en semifinal på Berns Salonger i Stockholm och korar den slutliga vinnaren av Self Made i samband med en livesänd final på Gröna Lund i Stockholm.

Plattformen hittar du här: www.goselfmade.com 

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro